Huawei a reușit să iasă în evidență cu niște vârfuri de gamă excelente în ultimii ani, dar nu neglijează deloc segmentul mid-range. Unul dintre modelele pe care compania mizează pentru cotă de piață în acest an este Huawei P Smart 2019. Și înainte să discutăm alte detalii despre el, să vedem cum arată.

Cu o carcasă lucioasă din plexiglass, Huawei P Smart 2019 îți ia imediat ochii, având același degrade de la mov la turcoaz prezent și pe modelul Huawei P20 Pro. Faptul că nu e din sticlă, ci din plastic, poate fi atât un avantaj cât și un dezavantaj - pe de o parte, nu se va sparge la prima căzătură, pe cealaltă parte, nici nu se va simți ca un smartphone din sticlă sau metal.

Cert este că smartphone-ul arată bine și din spate, dar și din față, unde ecranul acoperă majoritatea suprafeței, cu excepția unor margini subțirele și a unui notch de tip lacrimă discret.

Pe spate mai avem și camera principală înglobată într-un oval închis la culoare și senzorul de amprente amplasat central, iar jos avem difuzorul, portul micro-USB și un port jack pentru căști. Huawei P Smart 2019 îți va lua ochii, mai ales dacă îl compari cu alte opțiuni disponibile în aceeași gamă de preț.

Display Huawei P Smart 2019

Huawei P Smart 2019 are un display cu diagonală de 6,2 inch cu rezoluție full HD+. E de tip LCD, dar e foarte luminos și foarte puternic colorat, lucru pe care îl apreciez foarte mult. Contrastul nu e cel mai ridicat, dar e decent, și jocurile și clipurile se văd bine pe el.

Display-ul a venit din cutie cu o folie de protecție pe care nu v-aș sfătui să o dați jos, având în vedere că sticla nu este de tip Gorilla Glass. Totuși, aș recomanda înlocuirea ei cu o folie din sticlă cu strat oleofob, cea standard adunând rapid amprentele. Cel mai mult am apreciat luminozitatea foarte ridicată a panelului folosit de Huawei la acest model - sigur nu veți avea probleme cu el în soarele puternic.

Specificații și performanțe

Huawei P Smart este dotat cu un procesor Kirin 710 cu opt nuclee, iar memoria RAM este de 3GB. Este un smartphone care se descurcă bine în aplicațiile rețelelor sociale, un telefon decent pentru browsing, iar configurația duce chiar și jocuri destul de pretențioase, chiar dacă nu la frame-rate-uri maxime. E un telefon care nu se va mișca precum un vârf de gamă, dar care nici nu îți va scoate peri albi.

Bateria de 3.400 mAh te va duce cu siguranță unei zile întregi de folosire, chiar dacă ești genul care stresează mobilul ceva mai intens, și beneficiază și de funcția de încărcare rapidă.

Un minus pe care l-aș menționa aici ar fi portul microUSB în locul unuia de tip USB-C. Spațiul de stocare standard e de 64GB, dar îl poți extinde printr-un card microSD de până la 512GB - asta dacă renunți la funcționalitatea dual-SIM.

Camerele foto

Cei de la Huawei sunt cunoscuți pentru camerele foto pe care le înglobează pe vârfurile de gamă. Huawei P Smart 2019 are o cameră principală dublă, formată dintr-un senzor de 13MP cu diafragmă f/1,8 și unul de 2MP folosit pe post de senzor de profunzime, pentru fotografii cu fundal blurat.

Rezultatele sunt decente la lumină suficientă și vei obține fotografii folosibile pe rețelele sociale. La lumină scăzută, nu trebuie să te aștepți la foarte multe, pentru că smartphone-ul nu are stabilizare optică și nici cel mai calitativ senzor. E bun dacă vrei să înregistrezi amintirile din vacanță, dar nu Huawei P Smart 2019 nu e un smartphone care te va transforma în artist.

Camera frontală e de 8MP și e bună pentru selfie-ul rapid pentru Snapchat sau Instagram.

Huawei P Smart 2019 costă 999 de lei la ofertă, deci în niciun caz nu are un preț mare. Dar înainte să tragem o concluzie definitivă, să trecem în revistă plusurile și minusurile.

Plusuri:

  • Încărcare rapidă
  • Performanțe decente
  • Design reușit, atrăgător
  • Autonomie bună
  • Display luminos și colorat

Minusuri:

  • Construcție din plastic
  • Camere neimpresionante
  • microUSB în loc de USB-C

În concluzie, Huawei P Smart 2019 e un smartphone pentru cei care vor un telefon atrăgător la un preț mic. E smartphone-ul cu cel mai reușit design din gama sa de preț și ar fi fost un smartphone perfect pentru tineret dacă ar fi avut niște camere foto mai performante.