Într-un comunicat publicat de Comisia Europeană, sunt prezentați pașii importanți pe care îl va parcurge Consiliul European pentru Inovare. Două dintre acestea vizează startup-urile în mod direct.

Consiliul European pentru Inovare va avea un buget de peste 2 miliarde de euro pentru finanțări între 2019-2020.

Banii for fi investiți în proiecte de cercetare pentru a sprijini tehnologiile avansate și un accelerator pentru startup-uri și IMM-uri, pentru a le ajuta să se dezvolte până la etapa în care să poată atrage investiții private. Acceleratorul se va lansa în iunie, iar companiile acceptate în program vor putea accesa investiții de până la 15 milioane de euro.

De asemenea, Comisia European a anunțat alte 68 de startup-uri și IMM-uri selectate pentru finanțări totale de 120 de milioane de euro în cadrul programului pilot. Companiile dezvoltă soluții bazate pe noile tehnologii, cum ar fi plăți online în blockchain, noi ecrane eficiente din punct de vedere energetic și soluții pentru combaterea zgomotului din trafic.

Consiliul European pentru Inovare a fost lansat în 2017, iar de atunci a finanțat 1276 de proiecte inovatoare, fiind investiți peste 730 de milioane de euro. Comisia Europeană a propus să aloce un buget de 10 miliarde de dolari în Consiliul European pentru Inovare.