Abonează-te aici la canalul nostru de YouTube. Vezi în avanpremieră review-urile noastre publicate dimineața acolo și nu uita să-ți activezi notificările ca să fii anunțat.


Huawei a făcut progrese mari pe piața smartphone-urilor și s-ar părea că vrea să devină un jucător important și pe piața device-urilor purtabile. Huawei Watch GT e primul smartwatch al companiei care renunță la Wear OS, soluția Google, în favoarea unui sistem de operare propriu. Dar înainte să vorbim despre funcționalități, să vorbim despre design.

Design Huawei Watch GT

Huawei Watch GT arată, de la distanță, ca un ceas clasic, lucru mereu de apreciat. Cu un cadran rotund de dimensiuni generoase și o curea din piele, Huawei Watch GT are un aspect elegant, ușor sportiv. Ceasul se simte greu la mână, un aspect plăcut pentru cei care preferă ceasurile clasice, dar lucru care poate deveni incomod pentru cei care speră să își monitorizeze somnul. Carcasa din oțel argitie are un aspect plăcut, premium, iar cele două butoane de pe lateral contribuie și ele la caracterul masculin al acestui ceas. Watch GT e clar gândit ca un produs pentru bărbați, atât din punct de vedere al dimensiunilor cât și al designului general. Ceasul este și rezistent la apă, un mare plus din punctul nostru de vedere.

Din punct de vedere al designului, apreciez ecranul rotund folosit de Huawei. Dar să vedem în detaliu cât de bun este acest display.

Display

Huawei a folosit un display OLED de 1,39 de inch iar rezoluția este 454 x 454. Ecranul este de calitate ridicată și totul arată foarte bine pe ceas. Textul este clar și foarte ușor lizibil, culorile sunt vii, iar luminozitatea este mare. Contrastul este și el foarte puternic, Huawei Watch GT beneficiind de negrul foarte intens care vine la pachet cu un panou de tip OLED. Poți folosi Watch GT fără probleme și la interior și la lumina puternică a soarelui și nu vei avea probleme - un mare plus.

Ecranul OLED ajută și autonomia, dar înainte să vorbim despre baterie, să vedem ce știe să facă Huawei Watch GT.

Funcții Huawei Watch GT

După cum ziceam la început, Watch GT nu folosește sistemul de operare Wear OS creat de Google, ci merge pe o soluție proprietară Huawei, numită Lite OS, asigurând compatibilitate și cu iOS și cu Android. Sistemul de operare arată foarte bine și se mișcă rapid. Ca aspect aduce aminte atât de Tizen, de la Samsung, cât și de Wear OS, iar interfața este simplă și plăcută.

Watch GT îți monitorizează constant pulsul, cu ajutorul senzorului integrat, lucu util în timpul antrenamentelor, dar și în timpul somnului. Funcția TruSleep îți spune cât de mult și cât de bine ai dormit și te ajută să îți ajustezi programul de somn în funcție de aceste date clare.

Pentru antrenamente, Watch GT vine cu sfaturi croite special pentru diverse tipuri de antrenamente, iar ceasul integrează și GPS de precizie ridicată, pentru a nu mai fi nevoit să îți iei telefonul cu tine la alergări.

Ceasul afișează notificări de la aplicațiile din telefon, dar nu poți răspunde la ele și nici nu poți citi conținutul integral al unui email, un minus. Un alt minus ar fi lipsa aplicațiilor de la terți sau existența unui magazin de aplicații dedicat al Huawei - practic, ceasul vine cu o mână de aplicații preinstalate și doar pe acelea le vei avea la dispoziție.

Suficient despre funcții - să vedem cât de mult rezistă bateria de pe Huawei Watch GT.

Autonomie

Smartwatch-urile concurenței au toate aceeași problemă - după maximum două sau trei zile de utilizare, trebuie să le pui la încărcat, lucru care poate deveni frustrant. Watch GT are o autonomie de circa două săptămâni, lucru impresionant pentru un smartwatch color care îți monitorizează mereu pulsul. Încărcarea la 100% se face și ea destul de rapid, folosind dock-ul magnetic special, doar că riști să-l rătăcești folosind-ul doar de două ori pe lună. Autonomia ridicată este cel mai mare punct forte al Huawei Watch GT.

Concluzii review Huawei Watch GT

Un alt atuu este prețul: Huawei Watch GT costă circa 1.000 de lei, un preț foarte bun și foarte competitiv. Dar înainte să ajungem la concluzie, să trecem din nou în revistă plusurile și minusurile.

Puncte pro:

  • Design reușit și premium
  • GPS integrat
  • Autonomie enormă
  • Display foarte bun
  • Preț competitiv

Puncte contra:

  • Lipsa aplicațiilor third party
  • Notificări limitate
  • Poate fi incomod de purtat în somn

Acestea fiind zise, Huawei Watch GT se adresează mai degrabă celor care vor un fitness tracker, dar care preferă designul de ceas. Este pentru cei care călătoresc mult și vor să știe că nu trebuie să mai care un încărcător după ei și pentru cei care își doresc un smartwatch cu preț bun și aspect premium.