Investiţiile cu capital de risc (venture capital), inclusiv cele de tip private equity și investiţiile CVC (corporate venture capital), au înregistrat o cifră record în 2018, acestea ajungând la 9,5 miliarde de dolari la nivel global, cu o creștere de 32% față de anul precedent, se arată într-un raport al Mercom, informează Business Wire.

Potrivit companiei de comunicații și cercetare globală Mercom Capital Group, în 218 au fost făcute 698 de investiții VC la nivel global în sectorul digital health, în creștere față de anul precedent, când au fost făcute 778 de deal-uri, cu o valoare totală de 7,2 miliarde de dolari.

„Atracția investitorilor de capital de risc pentru companiile de digital health este evidentă, dar Wall Street-ul nu este convins, încă, având în vedere că peste 60% din acțiunile de pe bursă din digital health au fost tranzacționate sub S&P 500 [cel mai important indice de pe piețele financiare]”, comentează Raj Prabhu, CEO și cofondator al Mercom Capital Group.

Cele mai finanțate companii au fost cele din categoriile data analytics, aplicații mobile de sănătate, telemedicina, mobile wireless, sisteme suport pentru decizii clinice și senzori portabili. În total, 1.396 de investitori au participat în investițiile în digital health, în 2018.