Lectură de 2 min

REVIEW Kingston XS1000 - un SSD portabil foarte mic pentru creatori de conținut

Abonează-te pe  
Un SSD portabil este o unealtă utilă în trusa oricărui profesionist, indiferent că este editor video, creator de conținut sau designer, iar Kingston XS1000 este un exemplu potrivit.
REVIEW Kingston XS1000 - un SSD portabil foarte mic pentru creatori de conținut

Abonează-te pe YouTube

Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.

Vezi în avanpremieră

Indiferent de ce fel de creator sau profesionist ești dacă lucrezi pe un laptop sau PC te-ai lovit de următoarea problemă: nu mai ai spațiu de stocare. Mie mi se întâmplă des, mai ales când lucrez pe Mac și cu sistemul de lucru hibrid tot timpul am după mine un SSD portabil, însă niciunul atât de mic și asta mă bucură și mai mult cu cât înaintez în vârstă.

Kingston XS1000 este foarte compact. Arată ca un stick USB, însă e un SSD rapid USB 3.2 care are viteze de până la 1050 MB/s la citire și până la 1000 MB/s la scriere. Adică e suficient de rapid încât să editez videoclipuri 4K direct de pe el, fără să am parte de sacadări sau blocaje. Macbook-ul meu are 512 GB spațiu de stocare care se umple incredibil de rapid și pentru proiectele video start-up.ro am nevoie de mai mult spațiu deoarece filmăm cu două-trei camere la rezoluție 4K și un bitrate ridicat. Deci fiecare clip are zeci de GB și astfel un proiect cu câteva episoade devine mare foarte rapid.

Astfel am dezvoltat obiceiul să folosesc SSD-uri pentru editare, însă poate fi puțin enervant deoarece este un alt lucru pe care trebuie să-l cari după tine și mai sunt și cabluri pe birou. Acest SSD nu te scapă de cabluri, dar ai putea folosi unul USB-C la USB-C scurt și el e atat de mic și compact încât ți-ar încăpea și în buzunarul mic de la blugi. Are 7 cm lungime și 3,6 cm lățime și are 29 de grame.

Kingston XS1000 este disponibil în două variante de 1 TB și de 2 TB. Modelul testat de noi este cel de 2 TB și are support USB 3.2 gen 2, ce permite acele viteze teoretice de transfer de care ziceam la început. În testele de benchmark am văzut în jur de 800 MB/s la scriere și 900 MB/s la citire în testele cu AS SSD și cu Crystal Disk, deci destul de aproape de viteza promisă de Kingston.

Și în utilizarea normală nu am avut probleme cu el și am putut copia fișiere de pe el rapid și fără probleme. De exemplu, am copiat un folder de 61 GB cu peste 1000 de fișiere de pe un SSD pe acest Kingston și am avut o viteză medie de cam 360 MB/s cu vârfuri spre 500 MB/s și cu un timp total de copiere de 3 minute și 30 de secunde pentru 61 GB de date. Eu zic că e bine.

De asemenea, am editat un video de 30 de minute, cu trei camere și rezoluție 4K în Premiere Pro și tot a decurs foarte bine. Nu am avut sacadări, scăderi de cadre, playback-ul a fost lin și poate fi o soluție pentru editarea on the go.

Eu mă bucur foarte mult că SSD-urile, atât cele interne, cât și cele externe au devenit accesibile. Kingston XS1000 nu este diferit și SSD-ul are un preț bun zic eu și mai bun decât al competiției. Dacă te interesa un astfel de dispozitiv probabil știi că foarte multă lume recomanda Samsung T7. Ei bine, Kingston XS1000 are putea fi o soluție mai bună. Atât acest model, cât și cel Samsung au aceleași viteze teoretice, îns Kingston XS1000 este mai ieftin și mai mic.

SSD-ul acesta în varianta de 1 TB costă 354 de lei pe eMAG și 527 de lei este versiunea cu 2 TB. Pe când Samsung T7 costă 477 de lei versiunea 1 TB și 819 lei modelul cu 2 TB.

Într-un final, dacă vrei un SSD compact și portabil pentru editare video sau pentru orice altceva ai avea nevoie de transfer de fișiere atunci noi îți recomandăm Kingston XS1000.


Citeste mai departe:

Pe aceeasi tema: