Văzută prima dată anul trecut, funcția era disponibilă doar câtorva utilizatori de iPhone din anumite regiuni. Acum, Facebook le va permite tuturor utilizatorilor de smartphone-uri din toată lumea să folosească aplicația rețelei sociale pentru a descoperi rețelele Wi-Fi din zonă.

În momentul redactării acestui articol, noi nu ne bucurăm de această opțiune, însa Facebook a anunțat că treptat va fi disponibilă tuturor.

Pentru a o folosi, trebuie să intri în meniul "More" și să apeși pe butonul "Find Wi-Fi". Vei vedea locurile în care este disponibil internet wireless pe o listă sau pe o hartă și vei vedea și informații despre respectivele locuri.

Opțiunea va fi foarte utilă pentru cei ce călătoresc mult (mai ales în afara Uniunii Europene, acum că au fost eliminate tarifele de roaming).

Merită menționat faptul că Facebook listează doar localurile și afacerile care au ales să-și împărtășească informațiile, deci nu vei vedea prea curând toate rețelele Wi-Fi disponibile în apropierea ta.

De asemenea, dacă vei vrea să folosești opțiunea, va trebui să te obișnuiești cu ideea ca Facebook va avea acces la informații privind locația ta.