De mai bine de doi ani mulți dintre noi lucrăm într-un regim de muncă remote sau hibrid: de la un birou, din bucătărie sau dintr-o cafenea. Ne-am adus dispozitive de la birou, am cumpărat altele și ne-am făcut colțuri de lucru acasă. Munca de acasă poate fi mai plăcută decât cea de la birou, însă este important să ai uneltele potrivite pentru asta, fie că vorbim de un monitor sau de o tastatură.

Eu mi-am transformat locul de gaming într-unul hibrid: de scris, editare video și gaming. Recent, în setup a intrat Logitech MX Keys Mini , o tastatură bună pentru productivitate.

În primul rând, această tastatură Logitech este una mică cu un format de 65%, fără numpad cu dimensiuni de 29 de centimetri lungime și 13 centimetri lățime și astfel încape în orice locșor unde te-ai instala. Aceasta este wireless și funcționează pe bluetooth. Asta înseamna că o poți lua cu tine când ai nevoie. Să nu ne grăbim și să vorbim despre design.

Cei care sunt familiarizați cu tastatura Logitech MX Keys vor observa că aceasta este o miniatură a acelei tastaturi. Cei de la Logitech au zis să le ofere o variantă și celor care preferă tastaturile mici, ca mine și au lansat acest produs. Este identică ca design și avem o bază gri deschis, taste negre și ușor curbate la mijloc, iar în partea de sus avem bateria și brandingul logi. Este o tastatură, subțire, minimalistă, care arată și se simte premium. În partea de sus avem un port USB-C pentru încărcare și un buton pentru pornirea și oprirea tastaturii.

Din păcate, această tastatură are doar conectivitate prin bluetooth, deci doar astfel o poți conecta la dispozitive tale. Vestea bună este că o poți conecta la trei dispozitive și poți trece ușor de la unul la altul foarte simplu prin apăsarea unui buton (F1, F2 și F3). De asemenea, tastatura este funcționează pe orice sistem de operare pe care l-ai dori: Windows, Android, macOS, iOS, iPad OS sau ChromeOS. Asta se poate observa și în layout-ul tastaturii și vei vedea butoane precum Command sau Option, specifice tastaturilor Mac.

Dacă cumva conectivitatea bluetooth nu este ok pentru tine, atunci mai poți lua un Logi Bolt USB receiver pentru a conecta tastatura și mouse-ul Logitech (trebuie să verifici ce modele sunt compatibile) la același dongle și astfel poți folosi tastatura pe conexiune wireless 2,4 GHz.

Și acum să trecem și la experiența de utilizare și autonomie. Experiența de tastatare poate fi descrisă cu un singur cuvânt: excelentă. Nu am avut nicio problemă în a mă adapta la noua tastatură. Tastele sunt late, fine la atingere, iar acea curbură din mijlocul tastei face ca scrisul să fie foarte plăcut. Logitech Mx Keys Mini este iluminată cu lumină albă și face ca tastatul să fie precis și pe timp de noapte sau în aceste zile de iarnă când soarele se vede mai rar.

Florin Cașotă · Logitech MX Keys Mini Sound

În partea de sus sunt mai multe butoane pentru funcții speciale precum controlul volumului, blocarea microfonului, buton pentru printscreen, controlul intensității iluminării și chiar un buton pentru emoji-uri și unul pentru dictare, care ar putea fi util dacă vorbești și scrii în engleză pentru serviciu.

În ceea ce privește autonomia: ar trebui să te aștepți la o funcționare de o săptămână cu iluminarea pornită cu o singură încărcare. Însă aici depinde și de intensitatea iluminării. Dacă renunți complet la ea atunci ai putea să folosești tastatura până la cinci luni cu o singură încărcare.

Mie mi-a plăcut această tastatură și pentru gaming și dacă nu ești foarte competitiv sau nu vrei cea mai rapidă tastatură atunci o poți folosi liniștit și pentru gaming casual, mai ales că nu este zgomotoasă și nu vei deranjea pe nimeni cu ea.

În concluzie, Logitech Mx Keys Mini este o tastatură foarte bună pentru office work. Poți comuta ușor între trei dispozitive, oferă o experiență de tastare plăcută, este mică și frumușică, iar autonomia este satisfăcătoare. Nu este ieftină și cei care au desktop-uri PC vor trebui să cumpere un adaptor bluetooth sau un Logi Bolt USB receiver pentru a o conecta astfel.