UPDATE 14 decembrie:

Potrivit unui anunț postat pe site-ul ofecial al companiei, oficialii companiei confirmă faptul că Bitdefender Holding B.V. a depus în mod confidențial un proiect de declarație de înregistrare de tip Form F-1 la autoritatea americană de reglementare a pieței de capital (SEC).

”Bitdefender Holding B.V., un lider global în securitate cibernetică, a anunțat astăzi că a depus în mod confidențial un proiect de declarație de înregistrare de tip Form F-1 la autoritatea americană de reglementare a pieței de capital (SEC) pentru o viitoare ofertă publică inițială (IPO) în Statele Unite ale Americii. Calendarul, dimensiunea și prețul pentru viitoarea ofertă urmează a fi stabilite. Oferta publică inițială este subiectul unor evaluări din partea SEC și unor alte procese de reglementare, dar și a pieței și a altor condiții”, scrie în anunțul oficial al Bitdefender.


Compania fondată de Florin și Măriuca Talpeș a angajat băncile de investiţii JP. Morgan şi Morgan Stanley pentru a oferi consultanță în privința lansării unui IPO în Statele Unite.

Bitdefender oferă soluții de prevenție, detecție și răspuns la incidente de securitate cibernetică.

Fondată în 2001, compania Bitdefender are clienți în 170 de țări și birouri în Europa, Emiratele Arabe Unite, SUA, Australia.

Laboratoarele Bitdefender descoperă 400 de noi amenințări informatice în fiecare minut și validează zilnic 30 de miliarde de interogări privind amenințările.

Compania a inovat constant în domenii precum antimalware, Internetul Lucrurilor, analiză comportamentală și inteligență artificială, iar tehnologiile Bitdefender sunt licențiate către peste 150 dintre cele mai cunoscute branduri de securitate din lume.

Listarea Bitdefender în SUA ar fi cea de-a doua a unei companii românești, după IPO-ul UiPath din acest an.