Seedstars organizează competiția împreună cu Financial Times și caută antreprenori cu impact din piețe în dezvoltare. Metabeta se află între finaliști la categoria „Good Jobs and Economic Growth”. Finala evenimentului va avea loc pe 14 și 17 decembrie 2021.

Antreprenori din 90 de țări au putut aplica pentru competiție și au fost 4.500 de înscrieri.

Categoriile la care vor fi premiați antreprenorii sunt:

  • Reduced Inequalitiues
  • Quality Education
  • Good Health and Wellbeing
  • Good Jobs and Economic Growth
  • Gender Equality
  • Climate Action

Metabeta, prima platformă data-driven din Europa Centrală și de Est pentru gestionarea investițiilor în startup-uri, a primit o rundă seed de finanțare în valoare totală de 500.000 de euro în iulie 2021.

Runda de investiție a fost condusă de Neogen Capital și completată de alți 15 business angels. Fondurile au ca obiectiv dezvoltarea Metabeta într-un marketplace pentru investitori și startup-uri, bazat pe machine learning, devenind una dintre puținele soluții de acest fel la nivel european.

Fondată de Marius Ursache și Vlad Bodi în 2019, Metabeta schimbă paradigma în care startup-urile și investitorii colaborează. Spre deosebire de soluțiile tradiționale pe care fondurile de investiție la folosesc în mod obișnuit (CRM, Excel-uri), Metabeta procesează și oferă în timp real date complexe de performanță ale startup-urilor din platformă, astfel încât fondatorii își eficientizează efortul și procesul de strângere de capital, iar investitorii reduc timpul de analiză și riscurile investiției.

Metabeta folosește un sistem hibrid de inteligență, prin integrarea de date complexe, dar și prin analiza realizată de către o echipă de specialiști, pentru a evalua și selecta cât mai bine startup-urile aflate într-o etapă incipientă de dezvoltare ce ajung parte să fie parte din platformă.

Te poți înscrie pentru a urmări finala la acest link.