Motorola este o companie care a reușit să aducă o serie de inovații importante pe piața smartphone-urilor. Cu modelele din gama Z, ne-a arătat că se poate face un smartphone modular, iar cu gama G ne-a arătat că un telefon excelent nu trebuie să coste o mulțime de bani. Moto G6 Plus este cel mai dotat model din noua gamă, dar înainte să vorbim despre componente, să vorbim despre design.

Designul nu uimește, dar nici nu dezamăgește

La capitolul design, Moto G6 Plus nu uimește, dar nici nu dezamăgește. Vorbim despre un smartphone din sticlă și plastic de calitate, foarte subțire și foarte plăcut de ținut în mână. Nu este un telefon mic, ecranul cu diagonală de 5.9 inch pe format 18:9 fiind înconjurat de margini destul de groase, chiar foarte groase după standardele setate de vârfurile de gamă ale unor companii. Totuși, fiind mai mult lung decât lat, este ușor de folosit cu o singură mână, lucru de apreciat. Colțurile sunt rotunjite la fel și marginile carcasei de pe spate, lucru care îi conferă eleganță.

Camera principală duală este ieșită în afară, dar încadrată într-un cerc metalic cu aspect plăcut. Sub el se află logo-ul Motorola. În partea de jos se află portul USB-C, dar și portul jack pentru căști. Butoanele de volum și de power sunt pe muchia dreaptă, iar pe cea de sus există slotul pentru sim și card microSD. Partea frontală are ecranul, difuzorul, senzorul de amprente și încă un logo Motorola. Nu e un telefon care te va face să exclami ”wow”, dar e un telefon care arată bine, chiar dacă va părea demodat pus lângă telefoane de două sau de trei ori mai scumpe.

Display

Motorola Moto G6 Plus are un ecran de 5,9 inch pe format 18:9. Rezoluția este fullHD+, iar panoul este de tip IPS LCD. Luminozitatea este ridicată, iar culorile și contrastul sunt decente. Pentru cei care preferă saturație mai mare sau culori mai reci sau mai calde, există setări speciale. Ecranul îți afișează notificările, dacă treci cu mâna peste el sau atunci când primești mesaje noi. Per total, ai un device cu ecran mare, decent, pe care te poți uita lejer la seriale, la clipuri de pe Youtube, și pe care te poți bucura de jocurile preferate.

Performanțe și autonomie

La interior, Moto G6 Plus are o configurație pe care am văzut-o pe modele mult mai scumpe de la competiție. Mai exact, vorbim despre un smartphone cu procesor Snapdragon 630 și 4GB memorie RAM. Performanțele sunt mai mult decât decente, iar pentru un utilizator obișnuit, Moto G6 Plus s-ar putea să nu pară cu nimic mai prejos față de un flagship de 3.500 de lei. E un telefon care agață rar spre deloc, care face față jocurilor și multitasking-ului. Spațiul de stocare este mare, de 64 de GB, un alt plus. Totuși, nu totul este perfect - bateria este relativ mică având în vedere dimensiunea ecranului. Are 3.200 de mAh, iar telefonul ține o zi, dar nu dacă îl folosești foarte intens. Nu e genul de dispozitiv pe care să te bazezi din punctul ăsta de vedere, din păcate.

Camere foto

Camera principală, care arată ca un emoji surprins, e formată dintr-un senzor de 12MP cu F/1,7 și unul de 5MP cu F/2.2. Utilizează tehnologia dual pixel care, împreună cu apertura generoasă, oferă rezultate mai mult decât decente la lumină scăzută. Focalizarea este rapidă, iar funcția portret funcționează bine, în special la lumină naturală, puternică. La filmare Moto G6 Plus nu strălucește, dar pentru clipuri de Facebook sau Instagram, se descurcă okay. Camera de selfie-uri are 8MP și nu va impresiona pe nimeni, mai ales când vine vorba despre selfie-urile făcute la lumină mai scăzută. Per total, Moto G6 Plus poate fi un telefon decent pentru cei care nu vor să aibă cel mai popular profil de Instagram, dar care vor să imortalizeze amintiri la o calitate decentă.

Poarte cea mai importantă caracteristică a Moto G6 Plus, caracteristica care ne-a impresionat cel mai mult în raport cu celelelate, este prețul. Toate cele enumerate mai sus sunt integrate într-un smartphone care costă numai 1.300 de lei. Dar, Înainte de a ajunge la concluzie, să trecem în revistă plusurile și minusurile.

Puncte Pro

  • Performanțe bune
  • Cameră mai mult decât decentă
  • Display luminos
  • Android curat

Puncte Contra

  • Margini mari ale ecranului
  • Autonomie mediocră
  • Margini din plastic, nu din metal

Concluzie

Moto G6 Plus este un smartphone surprinzător. Nu e cel mai bun la niciun capitol dar, în același timp este bun sau cel puțin decent la toate capitolele. Iar cu un preț atât de mic, nu putem să spunem că Moto G6 Plus ar trebui să fie primul rezultat la întrebarea „îmi poți recomanda un smartphone ieftin și bun?”. E un device care ar putea crește cota de piață a Motorola și care ar putea accelera vânzările pentru vârfurile de gamă a companiei.