Motorola a avut o strategie foarte interesantă în ultimii ani - în loc să încerce să se ia la trântă cu producătorii de pe primele locuri pe piețele de flagship-uri, și-a concentrat atenția pe segmentul mid-range.

Și, în fiecare an, Motorola reușește să strălucească cu niște telefoane ieftine, dar de calitate și aspectuoase. Și, dacă tot am pomenit de aspect, să vorbim despre design.

Design Moto G7 Plus

Moto G7 Plus este cel mai mare dintre cei trei frați prezentați luna trecută. Cu un display cu margini mici și un notch de tip lacrimă, G7 Plus reușește să se delimiteze de modelul de anul trecut, cel puțin pe partea din față. Pe spate și pe margini avem o combinație de sticlă și metal, o cameră foto ușor ieșită în afară și o scobitură elegantă pentru un senzor de amprente.

Telefonul nu e nici prea greu, nici prea ușor, se ține ușor în mână în ciuda ecranului de 6,2 inch și dacă te-ar pune cineva să ghicești cât costă doar uitându-te la el, probabil ai zice o sumă de două-trei ori mai mare.

Smartphone-ul este frumos și plăcut la atingere, butoanele și senzorul de amprentă sunt plasate cu simț de răspundere, există o mufă jack pentru căști și un port de încărcare USB-C. Deci din punct de vedere al designului, numai de bine.

Display

Display-ul este de tip IPS și are o rezoluție full HD+. Nu e un ecran care te va face să exclami ”wow”, dar este luminos, are contrast bun și culorile sunt okay. Mi-ar fi plăcut niște culori mai aprinse, fiind un fan al nuanțelor suprasaturate, dar filmele și jocurile se văd foarte bine pe Moto G7 Plus, deci nu am de ce să mă plâng.

Marginile laterale sunt aproape inexistente, lucru care contribuie la ergonomie și face smartphone-ul ușor de ținut în mână, iar marginile de sus și de jos sunt suficient de subțiri încât să nu fie deranjante.

Notch-ul de tip lacrimă este destul de adânc și evident, dar e mai puțin intruziv decât un notch de tip breton.

Per total, display-ul nu este unul de flagship, dar e unul bun pentru orice tip de sarcină, indiferent de mediul în care este folosit. Vom menționa tot aici volumul foarte puternic al difuzoarelor stereo, care completează și ele experiența multimedia.

Specificații și performanțe

G7 Plus e și cel mai performant smartphone din noua gamă Moto - e dotat cu un procesor Snapdragon 636 cu opt nuclee care performează bine atât în testele de tip benchmark cât și în folosirea de zi cu zi. Ajutat de o memorie RAM de 4GB, smartphone-ul se descurcă foarte bine în browsing și în aplicații de productivitate, dar și în jocuri destul de pretențioase.

Vor exista momente de lentoare, mai ales după sesiuni mai lungi de folosire, dar nimic care să fie foarte deranjant.

Pe scurt, performanțele sunt bune spre foarte bune - absolut nimic de reproșat la acest capitolul.

Stocarea standard este de 64GB, dar o poți extinde prin intermediul unui card microSD de până la 512GB. Acum să vorbim un pic despre baterie - Moto G7 Plus vine cu un acumulator de 3.000 mAh.

Bateria e mică dacă este să ne luăm după dimensiunea ecranului, dar reușește să ducă o zi de folosire dacă nu forjăm prea intens smartphone-ul. Pentru un power-user, șansele ca telefonul să nu trebuiască încărcat înainte de ora de culcare sunt destul de mici, dar aici intervine un alt atuu al smartphone-ului - vine cu încărcare rapidă la 27 W și se încarcă 100% în mai puțin de o oră și cam 40% în 15 minute, lucru impresionant.

Tot la acest capitol merită să vorbim și despre sistemul de operare și despre experiența de utilizare. Moto G7 Plus rulează Android 9 Pie într-o versiune aproape stock, cu toate avantajele de rigoare. Sistemul este bine optimizat și fără bloatware și Motorola promite update-uri constante și rapide.

Camere foto

Smartphone-urile din gama G nu au excelat vreodată la capitolul camere foto, dar cu G7 Plus Motorola pare să fi schimbat un pic macazul și a acordat mai multă atenție senzorilor integrați. G7 Plus are o cameră duală pe spate formată dintr-un senzor de 16MP cu diafragmă f/1,7, pixeli de 1,22 microni și stabilizare optică a imaginii, și un senzor de 5MP folosit pe post de senzor de profunzime.

Camera face poze de calitate bună ziua și, surprinzător, și noaptea. Nu e nimic spectaculos la fotografiile obținute cu G7 Plus, dar sunt printre cele mai reușite pe care le vei obține cu un smartphone din această gamă și adăugarea sistemului de stabilizare optică își face simțită prezența atât ziua cât și noaptea.

Un alt avantaj al camerei principale este faptul că poate filma la rezoluție 4K la 30 de cadre pe secundă - generația anterioară știa să filmeze doar full HD, deci e o evoluție clară față de generația anterioară.

Camera frontală este și ea decentă, cu 12MP și 1,22 de microni, capabilă și ea de 4K la 30 de cadre pe secundă. Motorola a integrat mai multe moduri creative de care te poți folosi și mai mult ca sigur vor fi bine primite de către cei care vor un telefon pentru rețelele sociale.

Moto G7 Plus costă circa 1300 de lei, un preț excepțional pentru specificațiile enumerate mai sus. Dar înainte să tragem o concluzie clară, să trecem în revistă plusurile și minusurile.

Plusuri:

  • Design reușit, calitativ
  • Performanțe bune spre foarte bune
  • Sistem de operare curat
  • Camere stabilizate
  • Încărcare foarte rapidă

Minusuri:

  • Autonomie care nu impresionează
  • Notch destul de urât

Concluzia este că Moto G7 Plus este unul dintre cele mai bune sau chiar cel mai bun smartphone sub 1.500 de lei pe care îl poți cumpăra la momentul actual. E pentru cei care vor un telefon rapid, cu ecran mare, pe care să se poată baza și pe care să nu cheltuie o căruță de bani.