Abonează-te aici la canalul nostru de YouTube. Vezi în avanpremieră review-urile noastre publicate dimineața acolo și nu uita să-ți activezi notificările ca să fii anunțat.


Motorola deja are o gamă foarte largă de smartphone-uri mid-range. Are gama G, pentru cei ce vor telefoane sobre, reliable și accesibile, și gama One, pentru cei cu spirit de aventură, curioși și interesați de cele mai noi funcții. Anul acesta am văzut One Vision, One Action și recent lansatele One Zoom și One Macro. One Zoom este vedeta acestui clip, dar vom vorbi cu altă ocazie și despre One Macro. Hai să vedem, mai întâi, cum arată One Zoom și ce îl scoate în evidență.

Design

Motorola One Zoom arată a premium cap-coadă. E un telefon mid-range premium care îți ia ochii imediat și care se detașează rapid față de restul smartphone-urilor din gama sa de preț. În față, ecranul ocupă mare parte din suprafață, marginile fiind subțiri și echilibrate. Display-ul are un notch mic, pentru cameră și difuzorul pentru apeluri e făcut chiar în muchia superioară, bine ascuns. Senzorul de amprente nu ocupă spațiu nicăieri, pentru că e în ecran, dar vom vorbi despre el un pic mai târziu.

Spatele e superb - e făcut dintr-o sticlă specială, tratată în așa fel încât să imite un metal polizat. E mat, texturat și atrage mai puține amprente decât alte smartphone-uri mai lucioase. Camera cvadruplă este poziționată într-un dreptunghi lucios, ușor ieșit în afară în care se află și logo-ul Motorola - logo care se iluminează. Asta atrage imediat atenția asupra telefonului. În general, smartphone-ul are dimensiuni bune, se simte foarte bine în mână și e greu să-ți dai seama că nu e un telefon de 1.000 de euro. Nu e rezistent la apă, dar rezistă la praf și la stropire și are mufă jack, încă o bilă albă.

Display Moto One Zoom

Destul despre design - să vorbim despre display-ul de pe Moto One Zoom.

Moto One Zoom este primul smartphone din gama One a Motorola cu un ecran de tip AMOLED. Ecranul e mare, de 6,4 inch, și are o rezoluție full HD+. Calitatea imaginii este bună spre foarte bună, având luminozitate ridicată, contrast perfect și culori foarte saturate. E un display care îți captează privirea și pe care te poți uita la clipuri video, pe care te poți juca. Sub sticlă, ascunde, totuși un secret - un senzor de amprente. E un senzor care funcționează bine și o nouă premieră pentru gama One a Motorola, deci un nou plus.

Specificații, performanțe și autonomie

Moto One Zoom e construit în jurul unui procesor Snapdragon 675 și a 4GB memorie RAM. Ce oferă această configurație? O experiență foarte plăcută de utilizare, fără sughițuri, pentru cei care nu au pretențiile unui telefon din topul listelor de benchmark. Moto One Zoom nu agață în folosirea obișnuită, se comportă foarte bine în jocuri și, dacă ești un utilizator casual, nu îți vei da seama că nu folosește componentele unui vârf de gamă.

Autonomia este un alt punct forte - bateria de 4.000 de miliamperi rezistă mai bine de o zi în caz de folosire moderrată spre intensă și se încarcă complet în mai puțin de o oră și jumătate, mulțumită încărcătorului de 15W inclus în cutie. Spațiul de stocare este mare, de 128 de GB, și îl poți extinde oricând printr-un card microSD. Un minus ar fi faptul că Moto One Zoom a venit cu Android 9 preinstalat, nu cu Android 10, dar cu siguranță va primi un update.

Camere foto Moto One Zoom

Moto One Zoom e primul smartphone Moto cu o cameră foto cvadruplă. Are un senzor principal de 48 de megapixeli cu f/1.7, unul telefoto de 8MP cu f/2.4, unul ultra-wide de 16MP cu f/2.2 și un senzor de profunzime de 5MP. Camera principală și cea telefoto, care oferă zoom optic 3X, au stabilizare optică a imaginii, un mare plus. Fotografiile realizate cu camera de 48 arată bine în aproape orice situație, iar Moto One Zoom are și un mod nocturn, care captează lumina chiar și atunci când ea lipsește pentru rezultate bune spre foarte bune, un lucru pe care nu îl prea întâlnești pe telefoanele din acest segment de preț.

Camera de zoom nu se descurcă excelent noaptea, dar ziua oferă rezultate bune și o poți folosi și la filmare, fiind stabilizată optic. Camera ultra-wide îți oferă o perspectivă mai largă, dar distorsionează destul de tare pe margini - lucru care poate să îți placă sau nu. Poți face fotografii de tip portret, poți filma stabilizat la rezoluție 4K și 30 de cadre pe secundă - Moto One Zoom îți oferă tot ce ți-ai dori și de la un flagship, la o calitate relativ apropiată. Camera de selfie este și ea mai mult decât decentă, având un senzor de 25MP care se folosește de tehnologia Quad Pixel pentru a oferi rezultate bune și la lumină dificilă.

Moto One Zoom costă 1999 de lei și e posibil ca prețul să scadă un pic în următoarea perioadă.

Puncte pro:

  • Design frumos cu logo luminat
  • Display AMOLED cu senzor de amprentă în ecran
  • Performanțe mai mult decât decente
  • Performanțe foto peste așteptări
  • Baterie mare cu încărcare rapidă

Puncte contra:

  • Android 9 în loc de Android 10
  • Doar 4GB memorie RAM

În concluzie, Moto One Zoom este smartphone-ul pe care să ți-l cumperi dacă vrei mix-ul perfect de design, specificații și camere foto la un preț decent. E un telefon pentru pasionații de fotografie, pentru cei care vor un telefon elegant, dar și un device pe care să te poți baza pentru majoritatea sarcinilor. Pentru restul există Xiaomi. Acesta a fost review-ul start-up.ro pentru Moto One Zoom, eu am fost Tavi și până data viitoare nu uitați: Like, Share și subscribe. O zi bună vă doresc.