Motorola știe să facă smartphone-uri ieftine și bune. Se pricepe excelent să asculte piața, să identifice nevoile consumatorilor, și să livreze telefoane care oferă ”best bang for buck”. Această strategie funcționează - la nivel local și global, Motorola înregistrează rezultate din ce în ce mai bune, cota de piață crescând treptat pe măsură ce brandul câștigă încrederea consumatorilor. Dar asta e o discuție pentru altă ocazie, să vorbim despre Motorola G9 Plus și să începem cu designul.

Design

Motorola G9 Plus e un smartphone atrăgător, chiar dacă nu iese neapărat în evidență la capitolul design. E făcut dintr-un policarbonat de calitate care se simte bine în mână și îi poți adăuga un strat suplimentar de protecție folosind husa din silicon inclusă în cutie. Smartphone-ul e destul de mare, dar te obișnuiești destul de repede cu el. Se simte bine în mână și îmi place greutatea lui, fiind bine echilibrat. Camera e destul de mult ieșită în afară, dar asta se datorează senzorilor destul de mari. Butonul de power are dublu rol, având și un senzor de amprentă montat pe el, senzor care funcționează foarte bine. Smartphone-ul se încarcă prin USB-C. Per total, e un smartphone bine-construit căruia nu prea ai ce să-i reproșezi din punct de vedere al designului când ții cont de prețul său.

Display

Display-ul e unul dintre atuurile lui Moto G9 Plus. La 6,81 inch diagonală, e ecranul perfect pentru cei care urmăresc multe filme pe telefon, dar și pentru cei care se joacă. Și display-ul nu e doar mare, e și foarte bun. E un IPS LCD cu unghiuri mari de vizualizare, luminozitate puternică și rezoluție full HD+. În plus, este compatibil și cu standardul HDR, deci știi sigur că e făcut special pentru filmele și serialele tale preferate. Display-ul mare și de calitate bună transformă Motorola G9 Plus în smartphone-ul de buget perfect pentru nevoile tale multimedia.

Specificații, performanțe și autonomie

La capitolul specificații, Motorola G9 Plus stă destul de bine. Sub ecranul mare are un procesor Snapdragon 780G construit pe o arhitectură de 8nm. Memoria RAM este de 4GB și este suficientă, chiar dacă vor exista clienți care vor arăta cu degetul către smartphone-uri cu prețuri similare cu 6GB RAM. Stocarea e mare, de 128GB, și poți oricând să pui un card microSD. Performanțele sunt bune spre foarte bune - smartphone-ul nu agață în meniuri și poți să te joci liniștit pe el chiar și titluri mai solicitante, chiar dacă nu la un frame-rate maxim.

La capitolul autonomie, însă, Motorola G9 Plus stă excelent. Cu o baterie mare, de 5.000 mAh, telefonul duce aproximativ două zile de utilizare medie spre intensă. E un telefon care nu te lasă la greu. Și dispune și de încărcare rapidă la 30W, însemnând că nu vei sta mult timp legat de priză între încărcări.

Telefonul rulează Android 10, iar interfața e curată, cum ne-a obișnuit deja Motorola, un mare plus.

Camere foto

Și la capitolul foto Motorola G9 Plus se descurcă foarte bine. Camera principală e compusă dintr-un senzor de 64MP, unul ultrawide de 8MP, unul macro de 2MP și încă unul de 2MP folosit ca senzor de profunzime. Fotografiile realizate cu senzorul de 64MP ies mai mult decât decent, în special în lumina potrivită, dar poți face poze și noaptea și în locuri mai puțin iluminate și tot vei avea fotografii folosibile, mulțumită modului nocturn. Fotografiile potret ies foarte bine pentru un smartphone din această gamă de preț, la fel și fotografiile făcute cu camera ultra-wide, dar doar în lumină bună. Senzorul macro e simpatic, dar nu te aștepta la cine știe ce calitate. Telefonul știe să filmeze 4K la 30 de cadre pe secundă, iar camera de selfie este și ea mai mult decât decentă, având un senzor de 16MP cu f/2.0. Per total, chiar dacă nu putem numi Motorola G9 Plus un camera-phone, pentru un device de 999 de lei oferă rezultate chiar foarte bune.

Concluzie și preț

Prețul l-am menționat deja de câteva ori - 999 de lei pentru un pachet complet. Dar, ca la teleshopping, asta nu e tot! Motorola G9 Plus a ajuns la noi la teste cu o pereche de căști Moto Buds true wireless. De ce? Pentru că așa este comercializat Motorola G9 Plus în momentul de față, în cadrul unei campanii speciale. Pentru 999 de lei primești și un smartphone excelent, dar și o pereche de căști fără fir destul de bune. Motorola G9 Plus e pentru tinerii avizi de entertainment, dar și pentru cei care vor un smartphone cu specificații decente și autonomie peste medie.