Aici, la Moicești, un sat lângă Urlați, locul de unde începe inima regiunii, se întind 25 de ha de viță de vie nobilă, sub bagheta lui Marcel Pascu. Marcel este saxofonistul plecat de mulți ani de acasă, întors pe meleagurile natale, care dorește să-și facă o casă de vacanță în zona copilăriei sale. Însă, conjunctura îl face să preia fosta Fermă Viticolă nr. 9, Moicești, împreună cu un mic conac.

“De la game muzicale la gamele de vinuri nu e decât un intermezzo, dar urmat de un discurs muzical la fel de intens și de emoționant! Gramofon Wine este vin, este armonie!”

Aici, începând cu 2009, omul gospodar intră în programul de reconversie a viilor, plantând ușor, ușor soiuri precum: Fetească Neagră, Chardonnay, Merlot, Sauvignon Blanc, Fetească Regală, ajungând astăzi la cele 25 de ha cu viță de vie nobilă. Iar crama Gramofon apare oficial în anul 2015.

În 2019, lui Marcel Pascu i se alătură, ca partener, profesorul universitar și antreprenor de succes, Marcel Vulpoi. Cei doi au mărit echipa Gramofon cu vinificatorul Gabi Lăcureanu și viticultorul Ovidiu Cojocaru. Un duo de succes care ne promite să dea spre consum vinuri memorabile.

Echipă tânără, crama boutique, struguri deosebiți și entuziasm cât cuprinde. Aceasta este rețeta de succes Gramofon Wine, unde, de la începutul verii, weekend de weekend s-au întâmplat evenimente faine, care au strâns oameni mulți și curioși să deguste și să înțeleagă mai bine vinurile locului.

I-am întrebat pe cei doi parteneri care dintre soiurile autohtone este preferatul lor, iar amândoi au răspuns la unison: FETEASCA NEAGRĂ! Așa că vă propun să fiți atenți și vă invit să degustați și voi Gramofon Wine, Fetească Neagră 2018.

Pachetele Premium, Opus Fabula și Almost All Red de pe desprevin.ro sunt pregătite special pentru a supune acest vin unei seri memorabile.

Vinul este obținut din struguri lăsați la stafidit câteva zile pe rug, așa cum uneori se face în regiunea Vallpolicela cu strugurii pentru Amarone. Tehnica aceasta concentrează aromele de mure, afine, prune și ciocolată din vin. Iar gustul este rotunjit și ușor dulceag.

Feteasca asta Neagră este un vin delicios pentru serile de iarnă, alături de un desert cu muuultă ciocolată. Un vin pentru serile de povești la gura sobei sau pentru mese copioase cu iz neaoș în familie.

Sperăm că v-am stârnit pofta cu acest vin, așa că vă invităm să vă găsiți “aria preferată” printre vinurile Gramofon în această săptămână pe www.desprevin.ro