Dacă până acum am testat căști de la Plantronics care puteau fi folosite și pentru entertainment, nu doar pentru muncă, de data aceasta am cerut la review un model exclusiv pentru birou. Modelul 4210 UC e perfect pentru un call center, dar înainte să vorbim despre funcții să vorbim despre design.

Design

Ar fi greșit să numim Plantronics 4210 UC o pereche de căști, pentru că vorbim, de fapt, despre o singură cască. Headset-ul este unul mono, gândit astfel încât să îți permită să fii mereu atent la ce se întâmplă în birou - fie că este vorba despre un supervizor care te asistă într-un apel telefonic sau alte informații de ultim moment pe care trebuie să le transmiți mai departe. Casca este din plastic și poate fi purtată pe oricare dintre urechi, iar banda care se fixează împrejurul capului este comodă și se termină într-o porțiune cu burete care asigură o fixare bună și care nu jenează.

Microfonul flexibil poate fi ajustat pentru o apropiere cât mai bună de gură și se rotește la circa 270 de grade, pentru a permite purtarea căștii pe oricare dintre urechi. Ai butoane rapide la îndemână, inclusiv unul care îți permite să dai microfonul pe mute, dar și un inel LED care îți indică dacă ai conexiunea activă și care le arată colegilor de birou dacă te afli într-un apel, pentru a nu te deranja. Nu sunt căști premium, dar sunt făcute din materiale durabile și gândite pentru utilitate și pentru confortul utilizatorilor, iar asta este bine.

Suficient despre design, să vorbim despre cum se aude casca Plantronics Voyager 4210 UC.

Calitatea audio

La nivel de calitate a sunetului, cei de la Plantronics nu au făcut rabat de la calitate. Casca Bluetooth știe să redea frecvențe cuprinse între 20 și 20.000 Hz, iar sunetul este clar și puternic. Cu toate că nu au fost deloc gândite pentru muzică, am vrut să testez înaltele, mediile și joasele, iar calitatea, chiar dacă am avut parte de o experiență mono, a fost foarte bună. Vocea din apeluri se aude foarte clar și la capătul firului ești auzit la fel de bine, indiferent că ești singur în birou sau că e o zumzăială constantă. Microfonul are o funcție de anulare a zgomotului de fundal, deci clienții sau potențialii clienți nu vor ști că în jurul persoanei care îi apelează lucrează și alte persoane.

Plantronics Voyager 4210 UC e o cască comodă, care se aude bine, dar are și alte funcționalități care merită menționate.

Funcții de business

Fiind gândită special pentru munca de birou, casca are certificare pentru Skype for Business și Open Office și e compatibilă cu aplicații de softphone de la companii precum Avaya sau Cisco. Dispune de tehnologie multipoint și permite conectarea prin bluetooth la smartphone și printr-un dongle special la un PC și o poți folosi chiar și în trafic, pentru apeluri, permițându-ți să fii atent și la mediul înconjurător. Casca e compatibilă cu Google Assistant și cu Siri și poți trimite comenzi vocale cu ușurință și alertele audio te țin mereu la curent cu starea bateriei, cu dispozitivele conectate sau cu apelanții. În plus, casca oferă o libertate de mișcare mare, mulțumită razei de acțiune de circa 30 de metri. Casca are software special pentru administratorii de sistem și prin aplicația Plantronics HUB ai la dispoziție setări și statistici utile. Autonomia este de circa 12 ore și casca se încarcă complet prin USB în numai 1,5 ore.

Cu un preț de circa 150 de euro casca Plantronics 4210 UC e perfectă pentru un business mic, dar cu un departament de relații cu clienții sau, de ce nu, pentru un business mare, cu un call-center pe măsură. Nu e un gadget pentru entertaiment, dar e un dispozitiv foarte bun pentru birou, pentru cei care stau mult în apeluri, dar vor să fie atenți și la mediul înconjurător.