Priza Tenda Smart Wi-Fi Plug SP3 este un gadget foarte simplu de folosit și un prim-pas ușor de făcut pentru cei care vor să-și facă casa mai inteligentă și nu știu de unde să înceapă. Pentru cineva ca mine, Tenda BeLi Smart Wi-Fi Plug SP3 este un accesoriu de nădejde în automatizarea puținelor aparate non-smart care nu sunt deja conectate la Google Home.

Priza este destul de voluminoasă, dar pare rezistentă și robustă, un punct pro. Are logo-ul Tenda sub un LED care își schimbă culoarea și deasupra e un singur buton. Apăsarea simplă oprește sau pornește alimentarea obiectului introdus în priza smart, iar apăsarea pentru 5 secunde resetează setările de rețea.

Avantajul la o priză smart este că o poți controla de pe telefon, de la distanță, iar Tenda BeLi SP3 permite controlul remote prin intermediul aplicației Tenda BeLi.

E o aplicație foarte simplu de folosit. O descarci din magazinul de aplicații preferat, o instalezi, iar apoi îți faci un cont cu adresa de email. Prima deschidere a aplicației va duce la o scanare după o priză inteligentă. În momentul acesta este bine să conectezi Tenda Smart Wi-Fi Plug la curent. Aplicația o detectează automat și tot ce va trebui să faci este să conectezi priza la rețeaua Wi-Fi de la tine din casă. Îi dai un nume, alegi o iconiță sugestivă și gata.

Din aplicația Tenda BeLi poți opri sau porni alimentarea instant, poți seta un timer de funcționare sau poți programa și un orar, în funcție de nevoile tale. Ai și o funcție menită să îi descurajeze pe hoți cât ești plecat în vacanță - astfel, priza poate fi conectată la o lampă sau la televizor și se va aprinde pentru o perioadă determinată de tine.

Dacă ai mai multe prize Tenda le poți grupa în aplicație și poți crea scene complexe. De exemplu, poți seta să ți se aprindă prizele conectate la lămpi atunci când ajungi acasă sau poți seta să îți pornească o cafetieră și lumina de pe noptieră dimineața.

Aplicația Tenda e simplu de folosit de către oricine, iar avantajul este că poți conecta priza și Google Home sau la Amazon Alexa, pentru comenzi vocale.

În România, priza costă circa 110 lei, un preț decent, dar dacă aveți răbdare o puteți comanda de pe site-uri din străinătate la circa jumătate de preț.