vivo Y70 este unul dintre acele smartphone-uri pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când ești în căutarea unui telefon ieftin și bun. Are toate ingredientele unui best-buy: specificații bune, preț accesibil și o interfață minimalistă și curată. Dar revenim mai târziu la aceste aspecte, să vedem mai întâi cum arată vivo Y70.

Design

vivo Y70 este un smartphone atrăgător. E compact și ușor, plăcut de ținut în mână și pare mai scump decât este de fapt. E făcut dintr-un plastic de calitate care imită reflexiile sticlei, dar care oferă un grip mai bun decât sticla. Smartphone-ul testat de noi a venit în varianta Oxygen Blue și e un model albastru deschis cu irizații surprinzătoare. Nu e ceva nemaivăzut, dar aspectul, per total, este unul foarte plăcut, similar cu cel al smartphone-urilor de top de la Huawei.

Camera principală este situată în colțul din stânga sus, iar modulul format din trei senzori e înconjurat de un chenar negru, ușor ieșit în afară. În partea din față observăm ecranul cu un notch de tip lacrimă, înconjurat de muchii laterale subțiri și o margine ceva mai groasă în partea de jos.

vivo Y70 vine cu mufă jack pentru căști, încărcare prin portul USB-C și slot pentru card microSD dar, ca alte smartphone-uri din gama sa de preț, nu aduce rezistență la apă sau încărcare wireless.

Display

Smartphone-ul vivo Y70 vine cu un ecran foarte generos, de 6,44 inch. Display-ul este de tip AMOLED, un plus, iar rezoluția este Full HD. Ecranul e unul dintre principalele atuuri ale lui vivo Y70, oferind claritate mare, luminozitate puternică, contrast ridicat și culori vii. Iar pentru că vorbim despre un display AMOLED, merită menționată și eficiența energetică crescută, dar și senzorul de amprente integrat sub display. Ecranul e foarte bun pentru seriale, filme, jocuri, dar și pentru productivitate.

Specificații, performanțe și autonomie vivo Y70

”Sub capotă” vivo Y70 vine cu specificații interesante. Are un procesor mid-range Snapdragon 665 și 8GB memorie RAM. Procesorul este destul de comun pe smartphone-urile din aceeași gamă de preț, dar cei 8GB memorie RAM nu îi vei găsi la foarte multe telefoane de pe acest segment de piață.

Performanțele sunt bune, iar cei de la vivo spun că smartphone-ul este gândit pentru gaming. Testele noastre ne-au arătat că Y70 este, într-adevăr, un device bun pentru cei care vor să se joace - nu oferă aceleași performanțe ca un dispozitiv high-end, dar experiența este bună per total, chiar și în jocurile ceva mai pretențioase. Iar memoria RAM ajută și în multitasking și smartphone-ul oferă o experiență foarte bună de utilizare per total. Există și un mod numit ”Ultra Game” care vine cu o serie de funcționalități menite să ofere gaming neîntrerupt de notificări.

În plus, telefonul beneficiază de un spațiu de stocare de 128GB, spațiu care poate fi extins prin card microSD.

La capitolul autonomie, Y70 stă iar foarte bine. Nu e cel mai longeviv smartphone din gama sa de preț, dar bateria de 4.100 mAh oferă o zi întreagă de utilizare intensă, iar utilizatorii mai chibzuiți vor putea folosi telefonul chiar și o zi și jumătate.

Încărcarea rapidă este un alt atuu - vivo Y70 se încarcă la 33W cu încărcătorul inclus în cutie, mai repede decât alte telefoane. Mai exact, vivo Y70 se duce de la 0 la 62% în numai 30 de minute.

Camere foto

La acest capitol, vivo Y70 nu strălucește neapărat, dar nici nu e mai prejos de competitorii din această gamă de preț. Modulul de pe spate e compus dintr-o cameră principală de 48MP, o cameră macro de 2MP și un senzor de profunzime de 2MP.

Rezultatele sunt decente în majoritatea situațiilor, bune în unele cazuri. La lumină naturală puternică, vivo Y70 oferă cadre reușite, potrivite pentru rețelele sociale. În lumină artificială, se mai pierd detalii, nivelul de zgomot crește însă, per total, am obținut fotografii ”folosibile”. Camera este asistată și de un algoritm de AI care analizează scenele și modifică setările pentru rezultate mai bune și există și un mod nocturn care se descurcă binișor. Camera macro nu o vei folosi în foarte multe contexte, însă se descurcă decent când lumina e bună.

Camera de selfie e de 16MP se descurcă chiar bine în majoritatea situațiilor și beneficiază și de HDR.

În ceea ce privește filmarea, smartphone-ul poate filma la rezoluție 4K cu senzorul principal și full HD cu camera frontală.

vivo Y70 nu e un camera-phone, dar îl poți folosi lejer pentru fotografii pentru conturile tale de social media. Nu te va uimi, dar nici nu îți va oferi motive să fii dezamăgit.

Preț și concluzie

vivo Y70 va costa circa 1.200 de lei și va ajunge în magazinele din România spre finalul acestei luni. Este un smartphone cu multe atuuri tehnice și cu un display foarte bun și design atrăgător. Reușește să iasă în evidență, chiar dacă segmentul său de piață are deja câțiva competitori puternici și e un smartphone pentru cei care vor performanțe bune și încărcare rapidă la un preț mai mult decât decent.