Tranzacția care a fost susținută de Vision Fund 2 de la SoftBank și Tiger Global Management aduce Revolut la o evaluare de 33 de miliarde de dolari, de șase ori mai mult decât la ultima finanțare din 2020.

Mikko Salovaara, CFO-ul Revolut, a spus că firma nu avea nevoie să ridice o investiție pentru a-și acoperi nevoile financiare, dar „mediul de finanțări e atât de puternic și am avut foarte mult interes de la investitori”.

Pierderile Revolut au ajuns la 168 de milioane de lire sterline la finalul anului trecut, dar ultimele două luni din 2020 au ajuns spre break even, iar conform lui Salovaara, Revolut a fost foarte profitabil în primul trimestru din 2021, conform Financial Times.

Cu finanțarea, Revolut va cheltui mai mult în zona de marketing, mai ales în Statele Unite și India, dar și pe noi feature-uri ale produsului. Conform reprezentanților Revolut, deși compania are licență bancară în UE, este la jumătatea procesului pentru a obține această licență în Marea Britanie.

CFO-ul Revolut a menționat că startup-ul va ajunge și pe bursă la un moment dat, dar nu există planuri imediate de listare, iar capitalul primit în această rundă le oferă mai multă libertate de mișcare și flexibilitate.