Acest articol a apărut inițial ca Nota Redacției în newsletter-ul start-up.ro din data de 14 iulie. Abonează-te și tu pentru a primi zilnic cele mai noi știri, cele mai bune sfaturi!


Majoritatea conținutului pe care-l consum este legat de tehnologie, însă tot acolo găsesc clipuri despre jocuri, filme, știință sau entertainment. SIngurul lucru pe care nu-l caut pe YouTube sunt știrile. Pentru asta am site-urile de news.

Drept urmare, pentru textul din newsletterul de astăzi m-am gândit să vă recomand câteva canale de YouTube și să împărtășesc și ce facem noi pe platformă. YouTube a devenit un instrument important pentru creatorii de conținut, dar și pentru noi, cei de la start-up.ro. Eu am descoperit că îmi place să fac conținut video și să-mi împărtășesc opiniile și impresiile despre produse cu întreaga comunitate adunată acolo (aprox 5600 de abonați în acest moment). Și, alături de colegi, vrem să creștem mai mult această comunitate, să producem conținut și mai interesant și variat.

În același timp, consumatorii se schimbă, platformele evoluează și trendurile devin bune practici. Luând asta în considerare, am decis să creăm două noi canale de YouTube start-up.ro.

Unul se numește start-up Business, unde vom aduna interviuri cu antreprenori, materiale de business și alte clipuri care se pretează pe acest segment.

Al doilea este start-up Shorts, locul unde încercăm un nou tip de conținut mai scurt, informativ și locul unde vă împărtășim tips and tricks, vorbim pe scurt despre gadgeturi la care urmează să facem review, într-un format și mai dinamic și interactiv.

În același timp, canalul principal start-up.ro se va concentra pe tehnologie și acolo veți vedea toate review-urile noastre la gadgeturi și aplicații.

Pentru a doua parte a acestui text ziceam că vă recomand câteva canale interesante (care nu sunt de tech sau de business, ci din care am mai învățat ceva, am mai reținut ceva):

Vox este un canal pentru cei care vor să știe ce se întâmplă cu lumea din jurul lor. De exemplu, pe canal vezi care e treaba cu diferitele versiuni de COVID-19, cum bogații evită să plătească taxe în SUA sau de ce se uită tenismenii la minge înainte să servească.

Every Frame a Painting este un canal care mie îmi place foarte mult, dar nu mai este activ de câțiva ani, însă eu sper ca la un moment dat să primesc o notificare că a mai fost încărcat un video. Practic, e un must pentru iubitorii de filme.

GVMERS este un canal de YouTube care vine cu o abordare de tip documentar asupra jocurilor video. Aici vezi istoria diferitelor titluri, francize sau studiouri. Foarte interesant pentru oricine urmărește industria de jocuri video.

RSA este un loc unde găsești videouri scurte, dar și mai lungi despre tot felul de subiecte grele, dar prezentate într-o formă facilă (animații cu voice-over peste).

Kurzgesagt - in a nutshell. După cum îi spune și numele, aici se încearcă explicarea unor concepte pe înțelesul tuturor. Can You Upload Your Mind & Life Forever, How To Move the Sun: Stellar Engines sunt câteva dintre clipurile pe care le vei găsi aici.

The School of Life este un alt canal de YouTube care tratează subiecte pe care nu le găsești oriunde - How to love your Work, Our Need for Connection, Overcoming Sexual Shame sunt câteva dintre subiectele pe care le vei vedea. Fondatorul este Alain de Botton romancier, eseist și jurnalist britanic de origine elvețiană, și probabil ai auzit de câteva dintre scrierile sale: Eseuri de îndrăgostit, Despre farmecul lucrurilor plictisitoare sau Ce se întâmplă în iubire.

Mai sunt și altele, dar să rămânem doar la acestea șase pentru acum. Dacă vă place genul asta de articol și mai vreți și alte recomandări îmi puteți scrie pe mail (florin@start-up.ro) și o să revin și cu alte descoperiri.

Mulțumim și nu uita să „Like, Share, Subscribe” la canalele noastre de YouTube, dar și la ceilalți creatori de conținut, deoarece înseamnă mult pentru noi toți.