Astfel, în acest moment, Revolut a ajuns la 75.000 de utilizatori în România și la un volum total al tranzacțiilor de peste 275 de milioane de euro. În plus, Revolut lansează o versiune a aplicației în limba română.

În plus, pentru a sărbători această realizare, Revolut oferă tuturor clienților noi și existenți posibilitatea de a comanda primul lor card fizic gratuit, direct din aplicație. Oferta este valabilă doar pentru utilizatorii din România care comandă un card standard până luni, 15 octombrie.

Din ce în ce mai mulți români renunță la băncile tradiționale și folosesc Revolut drept cont principal, datorită funcționalităților precum bugetarea automată, posibilitatea de a economisi cu Vaults și transferuri gratuite. Având 75.000 de utilizatori ai serviciului, România ajunge pe locul 7 în topul țărilor europene cu cel mai mare număr de utilizatori, depășind Portugalia, Germania și Grecia în ultimele luni.

Începând cu data de 11 octombrie, utilizatorii din România care au telefonul configurat în limba română se vor putea bucura de experiența Revolut în limba lor nativă, descărcând noua versiune a aplicației din Google Play sau Apple Store.

“Lansarea versiunii în limba română a aplicației Revolut este un pas important pentru noi pentru a continua să creștem. Este un lucru care ne-a fost cerut de utilizatorii noștri, pentru a le putea oferi și celor dragi care nu vorbesc limba engleză posibilitatea de a utiliza serviciul. Suntem convinși că acest lucru ne va ajuta să aducem experiența Revolut mai aproape de un număr și mai mare de oameni. Vom continua să inovăm global și să adaptăm produsul la nivel local și vrem să le mulțumim cu această ocazie celor 75.000 de utilizatori, care au jucat un rol fundamental în promovarea Revolut la nivel local”, a declarat Irina Scarlat, Country Manager Revolut România.

Cum folosesc românii Revolut?

Volumul total al tranzacțiilor efectuate în România a depășit 275 de milioane de euro luna aceasta. Românii folosesc Revolut în principal pentru cumpărături online și plăți cu cardul în siguranță, 69.27% dintre tranzacții fiind reprezentate de plățile cu cardul, online și offline. Transferurile bancare reprezintă 15.24% din totalul tranzacțiilor, în timp ce 9.23% sunt schimburi valutare la cursul de schimb interbancar oferit de Revolut. Doar 6.27% din numărul total de tranzacții sunt retrageri de numerar, arătând faptul că România faci pași importanți către a deveni o societate fără numerar.

Principalii comercianți la care românii aleg să plătească cu cardul Revolut sunt Carrefour, Auchan, Taxify, Ali Express, McDonald’s, InMedio și Digi România, ceea ce demonstrează faptul că Revolut devine contul principal pentru un număr din ce în ce mai mare de utilizatori, care folosesc cardul Revolut pentru a plăti cumpărăturile, cheltuielile de zi cu zi și facturile.

România este în top și în ceea ce privește adopția Metal, abonamentul recent lansat care oferă utilizatorilor un card exclusivist din metal cu până la 1% cashback în monede tradiționale sau criptomonede, un serviciu dedicat de concierge, asigurare de călătorie, precum și posibilitatea de a retrage gratuit de la orice bancomat din lume până la 2.400 lei lunar. 4.75% dintre utilizatorii Revolut Metal sunt din România, care se clasează astfel pe locul al treilea în ceea ce privește adopția Metal, după UK și Franța.

Utilizatorii Revolut din România folosesc activ și pușculițele digitale Vault, opțiunea de economisire care rotunjește fiecare plată și economisește diferența. Românii au deschis peste 15.000 de pușculițe Vault până acum și au economisit astfel mai bine de 3 milioane de lei, folosind o combinație de economisire a mărunțișului și plăți recurente pentru a strânge bani pentru evenimentele importante, vacanțe sau investiții în imobiliare și criptomonede.

Revolut a fost înființat în iulie 2015 și le permite utilizatorilor să-și deschidă un cont curent în câteva secunde, direct din aplicație, pot cheltui, primi & trimite bani oriunde în lume la cursul de schimb interbancar, pot avea expunere imediată la criptomonede, și se bucură de un nivel ridicat de siguranță online și offline datorită tehnologiei de ultimă generație care stă la baza produsului.

Compania cu sediul în Londra are peste 2.800.000 de utilizatori în Europa și a procesat până în prezent peste 150 de milioane de tranzacții în valoare totală de mai bine de 27 miliarde de dolari. Revolut a obținut finanțări în valoare totală de 336 milioane de dolari de la investitori cunoscuți precum Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global.

Recent, oficialii Revolut anunțau faptul că veniturile au crescut de 5 ori în anul 2017, de la 2,4 milioane de lire sterline la 12,8 milioane lire sterline, volumul lunar al tranzacțiilor a crescut de la 200 de milioane de dolari la 1,5 miliarde de dolari, iar numărul utilizatorilor s-a triplat, de la 450.000 la 1,3 milioane.

Planul Revolut este ca în 2018 să crească veniturile de 5 ori și în contextul lansării, în urmă cu o lună a noului card Metal, un model de abonament la prețul de 54,99 lei lunar. Peste 20.000 de utilizatori au trecut la planul Premium imediat, iar mai mult de 60.000 se află acum pe lista de așteptare. Plănuim să lansăm în curând și platforma de investiții, un alt produs care va genera venituri.

Nikolay Storonsky, Revolut: ”nu cred că vom vedea o criză financiară în următorii 5-10 ani”