Creșterea veniturilor și reducerea costurilor sunt în continuare importante pentru companie, însă prioritatea în acest moment o reprezintă expansiunea internațională a Revolut, creșterea numărului de utilizatori și dezvoltarea continuă de produse inovatoare în industrie, precum platforma de trading fără comisioane.

Compania a înregistrat o pierdere totală de 14,8 milioane de lire în 2017, în timp ce și-a dublat echipa la peste 400 de angajați, a lucrat activ la extinderea pe 10 piețe internaționale, a aplicat pentru o licență europeană de bancă și a început să lucreze la dezvoltarea unei platforme de investiții fără comisioane, un proiect unic în Europa.

”Am lansat toate produsele noastre generatoare de venituri de-a lungul anului 2017: conturile Premium în aprilie, conturile de business în iunie și tranzacționarea de criptomonede în decembrie. Faptul că am reușit să creștem veniturile de 5 ori și să triplăm numărul utilizatorilor reprezintă în 2017 reprezintă o confirmare a rezultatelor acestor inițiative”, a spus Nikolay Storonsky, Fondator & CEO Revolut.

”Creșterea noastră este determinată de faptul că punem clienții în centrul a tot ceea ce facem. Pe lângă faptul că oferim acces imediat la date despre cheltuieli și cel mai bun curs de schimb valutar de pe piață, utilizatorii noștri au încredere că vom continua să inovăm și să transformăm industria financiară lansând produse noi și interesante care îi vor ajuta să economisească timp și bani. În timp ce 2017 a fost un an impresionant de creștere pentru Revolut, ritmul de creștere nu a încetinit în 2018 și ne așteptăm la un an cu rezultate și mai bune. Revolut se apropie de 3 milioane de utilizatori în Europa, deschide 7.000 de noi conturi în fiecare zi, procesează 3 miliarde de dolari lunar și are peste 500 de angajați în întreaga lume”, a mai spus Storonsky.

Potrivit acestuia, planul Revolut este ca în 2018 să crească veniturile de 5 ori și în contextul lansării, în urmă cu o lună a noului card Metal, un model de abonament la prețul de 54,99 lei lunar. Peste 20.000 de utilizatori au trecut la planul Premium imediat, iar mai mult de 60.000 se află acum pe lista de așteptare. Plănuim să lansăm în curând și platforma de investiții, un alt produs care va genera venituri.

Nikolay Storonsky, Revolut: ”nu cred că vom vedea o criză financiară în următorii 5-10 ani”

”Utilizatorii sunt în centrul a tot ceea ce facem, iar una dintre zonele principale în care vom investi anul acesta este în angajarea și pregătirea unui număr mai mare de agenți de suport. Anul trecut am dublat numărul agenților de suport și am început să oferim asistență non-stop, iar anul acesta ne propunem să dublăm din nou echipa de asistență și să deschidem un nou centru de suport într-un oraș european până la finalul anului”, a mai spus Nikolay Storonsky.

Revolut a fost înființat în iulie 2015 cu o misiune ambițioasă: să zguduie de la temelie sectorul financiar bancar. Utilizatorii Revolut își pot face un cont curent în 60 de secunde, pot cheltui bani în străinătate în peste 150 de monede, fără comisioane ascunse, și au posibilitatea de a deține și schimba 25 de monede direct din aplicație și de a efectua transferuri domestice și internaționale folosind cursul de schimb valutar real.

Compania cu sediul în Londra are peste 2.500.000 de utilizatori în Europa și a procesat până în prezent peste 150 de milioane de tranzacții în valoare totală de mai bine de 22 miliarde de dolari. Revolut a obținut finanțări în valoare totală de 336 milioane de dolari de la investitori cunoscuți precum Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global.