România dovedește că este una dintre cele mai importante țări pentru fintech-ul Revolut. În afara faptului că unicornul englez a ajuns la 170.000 de utilizatori în țara noastră, Irina Scarlat, country managerul Revolut România a fost aleasă să coordoneze proiectul de recrutare a 200 de oameni în 19 țări, denumit European Growth Machine.

Înființat în Londra cu mai puțin de 4 ani în urmă, Revolut a ajuns la 4 milioane de utilizatori în Europa și plănuiește să atingă pragul de 100 de milioane de utilizatori în următorii cinci ani. Pentru a ajunge la acest obiectiv, Revolut formează echipe locale în 19 țări din Europa. Proiectul, intitulat European Growth Machine, va ajuta compania să crească și mai rapid în toate țările în care serviciile Revolut sunt disponibile.

Peste 10.000 de utilizatori noi își deschid zilnic conturi Revolut astăzi, față de 7.000 în urmă cu șase luni. Numărul de utilizatori activi ai Revolut pe săptămână a crescut de la 400.000 în iulie 2018 la peste 1,1 milioane în februarie 2019, în timp ce numărul de utilizatori activi lunari depășește 1,9 milioane. Revolut înregistrează astăzi un volum record al tranzacțiilor, acesta depășind 7 miliarde de dolari pe lună față de 4 miliarde în iulie 2019.

Revolut recrutează în Europa

Revolut plănuiește să dezvolte echipe locale în 19 țări din Europa, fiecare dintre acestea urmând să aibă aproximativ 5-10 persoane. În paralel, fintech-ul londonez construiește și o echipă centrală, situată în Marea Britanie, al cărei obiectiv va fi să dezvolte procesele necesare pentru a susține echipele locale în eforturile lor. Revolut și-a stabilit obiectivul de a recruta peste 200 de persoane în următoarele 6 luni. Persoanele interesate să se alăture echipei Revolut pot aplica online pe site-ul companiei.

“Ne propunem să accelerăm creșterea în Europa și să continuăm să scalăm și să ajutăm zeci de milioane de utilizatori să își controleze mai bine banii. Considerăm că acesta este doar începutul. În timp ce echipa noastră de operațiuni se concentrează pe expansiunea internațională și pe lansarea în diferite piețe din lume, am decis să dezvoltăm ceea ce noi numim ”European Growth Machine” pentru a ne ajuta să creștem și mai rapid în piețele în care serviciul Revolut este disponibil”, a declarat Nikolay Storonsky, CEO și Fondator Revolut.

Revolut, evoluție în România

Peste 170.000 de români folosesc deja serviciul Revolut, iar România ocupă locul 3 în topul piețelor Revolut cu cea mai rapidă creștere, după Marea Britanie și Frața, și locul 5 în topul piețelor cu cel mai mare număr de utilizatori, după Marea Britanie, Franța, Polonia și Irlanda. Volumul total al tranzacțiilor efectuate de români depășește astăzi 650 de milioane de Euro, față de doar 400 de milioane în urmă cu două luni. Românii folosesc Revolut în principal pentru efectuarea de plăți cu cardul, iar printre comercianții preferați de aceștia se numără Auchan, Carrefour, McDonalds, Ali Express, Uber și rețeaua magazinelor Inmedio.

Revolut a venit pe piața din România în luna mai 2018, primul angajat fiind Irina Scarlat, Country Manager. Echipei locale i s-a adăugat ulterior Carmen Popa-Nemoiu, Marketing Manager, iar acum este în căutare de noi colegi, după cum anunțam într-un articol anterior: un PR Manager, un Business Development Manager și patru Community Manageri în București, Cluj, Iași și Timișoara.

”Peste 170.000 de români au încredere astăzi în Revolut, față de 20.000 în urmă cu 9 luni, când am lansat serviciul pe piața locală. Acesta este doar începutul: suntem convinși că dezvoltarea echipei locale ne va ajuta să depășim jumătate de milion de utilizatori până la finalul anului și nu ne vom opri până când Revolut nu ajunge serviciul financiar folosit de majoritatea românilor. În același timp, este o onoare pentru mine să coordonez inițiativa Revolut de a dezvolta echipe locale în toată Europa și suntem convinși că acest lucru ne va ajuta să ne dezvoltăm pe verticală în fiecare dintre piețele în care suntem prezenți”, a declarat Irina Scarlat, Country Manager Revolut România și Project Manager European Growth Machine.

Revolut se pregătește să lanseze serviciul pe noi piețe internaționale în următoare luni, printre care se numără Statele Unite, Canada, Singapore, Japonia, Australia și Noua Zeelandă. Revolut are deja 150.000 de utilizatori înregistrați pe lista de așteptare în aceste piețe.