Multă lume s-a întrebat cum de a început acest trend al trotinetelor electrice pe bază de închiriere și de ce e atât de popular. Bird e un startup din Los Angeles care a reușit să strângă 418 milioane de dolari investiție până acum.

Compania operează în 15 orașe și urmează să mai adauge șapte în următoarele zile, potrivit Bloomberg. De asemenea, Bird plănuiește extinderea în Europa.

"Am inovat în piața de sharing de trotinete electrice și am fost primii care au făcut-o. Credem că e cea mai bună soluție pentru a-i scoate pe oameni din mașini. O trotinetă e ușoară, e ușor de folosit și e ieftină", spune Travis VanderZanden, CEO al Bird.

Investiția în Bird a venit la o evaluare de un miliard de dolari, iar a doua parte a dus evaluarea la 2 miliarde de dolari. Investiția va fi folosită de Bird pentru a achiziționa flota de trotinete, care nu sunt deloc ieftine. Potrivit informațiilor Bloomberg, o trotinetă costă 500-600 de dolari. Bird le cumpără de la Segway. Potrivit datelor companiei, în San Francisco ar urma să fie aproximativ 10.000 de trotinete și numai în orașul apropiat de Silicon Valley ar putea fi venituri de 70 de milioane de dolari pe an.

Cu toate acestea, Bird are probleme legale. San Francisco a interzis trotinetele electrice momentan de pe străzi și Bird, la fel ca și Lyft sau Uber, așteaptă licențe de folosire a spațiilor din San Francisco pentru trotinete.

Interesant e că Bird se va lupta cu Lyft și Uber, companii unde VanderZanden, CEO-ul companiei, a fost executiv.