Sunt din Iași, așa că sunt obișnuit să se facă mișto de mine din cauza locului în care m-am născut. Despre Videle nu ați auzit prea multe până acum două săptămâni, când a dat un premier. Și oamenii au judecat orașul dur, așa că am decis să facem o formă de psihologie inversă. Ce oameni mișto a dat Videle? Trebuie să fie așa ceva.

Am făcut un apel la voi și am primit răspunsuri. Mai exact peste 77 de răspunsuri. Unele nu au zis nimic relevant, alții mi-au transmis că ar trebui să mă duc în Piață să protestez.

De fapt, e un experiment, să vedem care e reacția oamenilor. Nu e o listă exhaustivă, dar am vrut să arătăm că poți face o listă cu măcar câțiva oameni indiferent de orașul din care sunt. Și nu ar trebui să judecăm oamenii după orașul în care s-au născut, ci după competențe.

Inițiativa a pornit în acest articol.

Poți face experimentul ăsta cu orice oraș. Chiar dacă râdem de Teleorman, nu trebuie să râdem de oamenii de acolo. Ar trebui investit și mai mult în educație, mai ales că problema de fond e că sunt unele județe de unde "ieși" cu greu și șansele de a te realiza în viață sunt mici, pentru că școala are o calitate proastă și societatea nu susține educația.

Iată mai jos o listă foarte scurtă de oameni remarcabili care au fost propuși chiar de voi. Evident, lista tututor oamenilor mișto din Videle e mai lungă. Ni s-a vorbit și de profesori, diriginți, oameni simpli care au un magazin în Videle.

  • Lavinia Chican este partener la agenția McCann și a coordonat comunicarea pentru BRD Năstase-Țiriac Trophy. A lucrat în McCann din 2008 încoace și a terminat ASE și SNSPA.
  • Iustina Dinu a făcut liceul la Videle și acum este medic generalist în Franța, în localitatea Biot.
  • Liliana Țuroiu e directoarea Institutului Cultural Român. Ea este creatoare de modă și lector în cadrul Universității de Arte.
  • Romulus Brâncoveanu este decanul Facultății de Filosofie de la Universitatea din București și doctor în filosofie. Este decanul facultății din 2008 și șeful Catedrei UNESCO pentru schimburi interculturale și interreligioase.
  • Răzvan Nicolescu a fost ministru delegat pentru Energie și acum lucrează la Deloitte, ca Executive Lead Advisor. A terminat Facultatea de Energetică din cadrul Universității București și are o diplomă MBA la Solvay Business School.
  • Gabriel Stanciu este Head of Mainline Transport, Urban Transport și Customer Services Divisions în cadrul Siemens România de peste 10 ani. A lucrat la începutul carierei la CFR și a studiat la Politehnică și la Universitatea București.
  • Veronica Făcăianu este vicecampioană națională la box și a fost preluată de Clubul Steaua.