Potrivit informațiilor publicate de RT, valoarea finanțării pe care Sir Richard Branson o va primi din partea Arabiei Saudite se ridică la un miliard de dolari. Banii vor fi investiți în companiile miliardarului britanic axate pe zona explorării spațiale.
Astfel, contractul prin care The Public Investment Fund of Saudi Arabia va finanța companiile lui Branson este definit ca un ”parteneriat de dezvoltare a zonei de lansare de sateliți, a zborurilor spațiale comerciale”. Cele 3 companii care vor primii banii sunt Virgin Galactic – fondată în 2004, compania dezvoltă nave pentru zboruri spațiale comerciale, care vor duce turiștii doritori în zboruri suborbitale - The Spaceship Company – companie lansată în 2005, axată pe construcția de nave spațiale - și Virgin Orbit – fondată la începutul acestui an, firma are posibilitatea de a lansa sateliți de mici dimensiuni.
De asemenea, pe lângă miliardul de dolari pe care arabii îl pun la bătaie în acest moment, există posibilitatea unor fonduri adiționale în valoare de 480 de milioane de dolari.
”Această finanțare ne va ajuta să dezvoltăm următoarea generație de lansări de sateliți și să accelerăm programul nostru de călătorii spațiale la viteză supersonică”, a declarat Richard Branson. Acesta a precizat că se află la doar câteva luni distanță de posibilitatea de a trimite turiști în spațiu, precum și de plasa o serie de sateliți în jurul Pământului.
Recent, cunoscutul antreprenor anunța o investiție în proiectul trenurilor supersonice Hyperloop One (companie care a plecat de la o idee a lui Elon Musk, dar în care acesta nu este implicat), compania trecând, cu această ocazie, printr-un rebranding.
În același timp, un alt stat bogat din zona Orientului Mijlociu a decis, recent, introducerea unor ministere ceva mai adaptate la noile realități tehnologice. Astfel, Emiratele Arabe Unite au creat Ministerul pentru Inteligență Artificială.