Compania rusă de stat Gazprom vrea ca acordurile privind livrările de gaze să aibă loc pe blockchain. Această inițiativă este susținută și de Prim-ministrul Rusiei, Dmitri Medvedev, relatează publicația locală Vestifinancereports, citată de cointelegraph.

Preşedintele Gazprom, Aleksei Miller, s-a întâlnit cu Medvedev pentru a raporta cu privire la dezvoltarea de aplicații bazate pe tehnologia DLT. Folosirea tehnologiei blockchain pentru realizarea contractelor va putea fi posibilă ca urmare a unei colaborări între Gazprom și banca rusă Gazprombank, cele două entități dezvoltând un model prototip al contractelor care vor putea fi făcute în mod automat.

Miller a explicat că platforma va permite schimbul de date între toți participanții la un anumit contract, precum și îmbunătățirea securității datelor. Pentru început, proiectul va fi testat de către consumatorii industriali.

Anterior, și Gazprom Neft, divizia petrolieră a gigantului rus de stat Gazprom, a testat implementarea tehnologiei blockchain în lanțul de aprovizionare al resurselor logistice.