Boston Dynamics a publicat pe YouTube un video în care arată cum 10 roboți Spot Mini legați pot trage un camion într-o pantă foarte mică. Ce e înfiorător la video e calitatea realizării acestor roboți, forma lor care seamănă cu unu câine, dar și sunetul pe care-l scot.

Spot Mini este un robot cu patru picioare despre care Boston Dynamics spune că poate fi folosit pe teren sau în birouri, deși nu vedem cum ar sta într-o clădire de birouri. Cântărește 25 de kilograme, este electric și are o autonomie de 90 de minute. Spot Mini poate să ia obiecte, să le manipuleze cu ajutorul brațului robotic de la gât. Este dotat cu o mulțime de senzori, printre care și camere stereo și de adâncime. Este cel mai mic robot creat de către Boston Dynamics până acum.

Primul video de prezentare al Spot Mini

Boston Dynamics e o companie de robotică din Statele Unite care a fost cumpărată de către Google acum câțiva ani și a fost revândută către SoftBank, după ce Alphabet, compania-mamă a Google, a decis să nu mai investească masiv în robotică.

Boston Dynamics lucrează inclusiv cu Agenția de Proieicte pentru Apărare din Statele Unite și a primit finanțare de la guvernul american pentru a dezvolta roboți care să poată fi folosiți pe frontul de luptă, pentru supraveghere, pentru manipularea unor obiecte periculoase sau pentru minele antipersonal.