Happy Recruiter e o companie din Tîrgu Mureș și a dezvoltat Dora, un robot pentru HR. Potrivit Business Review, compania a primit o investiție de peste un milion de euro de la grupul belgian House of HR, care a preluat peste 20% din companie.

Dora a a fost lansat în martie 2018. Robotul a fost creat de antreprenorul român Călin Ștefănescu, unul dintre 7 deținători ai platformei online Happy Recruiter, care utilizează inteligența artificială (AI) pentru a recruta persoane în căutarea unui loc de muncă. Potrivit datelor, interviul durează 3-13 minute cu Dora și trec până la 6 zile până angajatorul găsește candidatul potrivit.

Dora a susținut 277.000 de interviuri în primul an și a generat venituri de 260.000 de euro. Vorbește engleză, română, neerlandeză și în curând germană. Detalii despre Dora găsești și pe site-ul oficial.

Fondatorii sunt: Mădălina Nemethi, Raluca Ștefănescu, Dragoș Lup, Liviu Livanu, Andrei Cornea, George Cheteles, Călin Ștefănescu.

Primul robot specializat în recrutare din România

Dora este primul robot specializat în recrutare, produs în România. Acesta discută cu candidații, verifică experiența, calificările cerute de angajator, dacă sunt disponibili pentru a fi angajați la data menționată, dacă au certificările cerute sau dacă vorbesc limba străină solicitată. De asemenea, poate negocia salariile și multe alte aspecte ce pot apărea pe parcursul unui interviu.

Conform statisticilor, 45% din persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă sunt disponibile după 7 seara, 28% în weekend-uri și doar 27% dintre oameni au timp de o discuție cu angajatorii în timpul programului de lucru, între 9.00 - 17.00.

Robotul comunică permanent cu candidații, îi informează cine este angajatorul, dacă au trecut de interviu, îi informează când vor fi contactați. Dacă nu răspund la telefonul dat de angajator, Dora îi roagă pe candidați să sune înapoi. Dacă sunt respinși, îi informează pe candidați de ce au fost respinși și le propune alt loc de muncă, conform experienței lor, a disponibilității și a preferințelor salariale.

Dora caută candidați 24/7 și vorbește cu candidații când aceștia au timp. Cele mai multe interviuri se fac seara și în weekend-uri, atunci când candidații au mai mult timp.