Totodată, ROCA X și-a triplat capitalul disponibil de la 4 la 12 milioane euro și a primit înregistrarea EuVECA ce permite echipei de management a ROCA X administrarea de portofolii de fonduri cu capital de risc de pe teritoriul Uniunii Europene.

Anul 2022 a început cu cea mai mare tranzacție a ROCA X, prin care VC-ul a contribuit cu 900.000 euro la accelerarea adopției pe piața din US a BunnyShell.

”În 2021 ne-am depășit estimările. Tot ce am realizat – de la majorarea de capital, extinderea portofoliului și realizarea rundelor de follow on sunt dovezi ale performanței echipei ROCA X și a succesului principiilor și viziunii noastre de selecție. Este totodată o dovadă că piața tech este în continuare unul dintre sectoarele cele mai atractive pentru plasamente de capital. Mai mult de atât, prin premiera înregistrării noastre ca EuVECA și prin deschiderea către regimul „light” dezvoltat cu success de ASF, am contribuit la atingerea unei noi etape de dezvoltare a ecosistemului de start-up-uri românesc care acum încurajează apariția unor micro-fonduri de investiții atât în domeniul tehnologiei dar și în alte domenii”, a declarat Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.

Investițiile pe care ROCA X le-a făcut în 2021 au fost în companii precum IFactor, MocApp, Bonapp.eco, Benefito Mobile, AgUnity, Teleport, SuperOkey, respectiv în 2022 BunnyShell, un start-up românesc specializat în dezvoltarea de tehnologii pentru managementul infrastructurii în cloud.

Totodată, echipa ROCA X s-a îndreptat către finanțările de tip follow on de care au beneficiat o mare parte din start-up-urile din portofoliu, printre care Kinderpedia, Code of Talent, Frisbo, Miluu, Medicai, Xvision etc.

”În anul 2022, ROCA X își va continua viziunea de a contribui cu capital, know-how și mentorat la ideile disruptive și produse scalabile la nivel internațional. În mod natural, în ciclul de dezvoltare al acestui tip de business, ne vom îndrepta atenția și către cum poate arăta viitorul pentru ROCA X.” a continuat Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.

De la lansare și până în prezent, echipa ROCA X a susținut în total 25 start-up-uri, dintre care 10 au primit deja validarea prin intermediul unei runde superioare de finanțare pentru a-și continua dezvoltarea.

Toate aceste start-up-uri au beneficiat de susținerea ROCA X în multiple arii de la viziune sau decizii strategice de business, planificare strategică și management, consultanță în creșterea eficienței operaționale până la exemple de bune practici în procesele interne, din domenii precum juridic, resurse umane și comunicare externă.

De asemenea, start-up-urile beneficiază de accesul la ecosistemul Impetum Group, grupul românesc format din reunirea a 3 brand-uri: CITR, ROCA și ROCA X.

Mai multe informații despre investițiile ROCA X sunt disponibile aici.

ROCA X este un venture capital de 12 milioane de euro, finanțat integral privat, care investește în start-upuri disruptive din tehnologie aflate la început de drum în faza de Pre-Seed și Seed. În decembrie 2021, echipa de management a ROCA X a devenit primul Administrator de fonduri de investiții alternative EuVECA din România, înregistrare ce îi va permite administrarea de portofolii de fonduri cu capital de risc de pe teritoriul Uniunii Europene, baza de funcționare fiind regulamentul Uniunii Europene privind fondurile europene cu capital de risc.