Trei echipe au fost alese pentru a participa în semifinalele Technovation Challenge, cea mai mare competiție internațională de programare mobile creată exclusiv pentru fete.

Fiecare echipă a avut ca scop realizarea unei aplicații folosind platforma AppInventor și a unui business plan, condiția fiind ca aplicația să vină în întâmpinarea unei nevoi reale a societății în care trăiesc. Participantele au avut de ales între teme precum sărăcie, educație, sănăte, mediu, egalitate sau pace.

Astfel, aplicațiile ce vor reprezenta România în semifinalele Technovation Challenge aparțin echipelor MoxiePuff (Jointly, Onești), DragonByte (Unitycom, București) și Ro5IT (Descoperă Micul Paris, București).

Aplicația Jointly aparținând echipei Moxie Puff este o aplicație mobilă cu informații culturale clare și organizate, care acoperă toate țările lumii. Informațiile sunt organizate în două categorii principale: Ghidul elevilor și Ghidul călătorilor, fiecare având câte 6 subcategorii. Cu ajutorul acestei aplicații, elevii pot învăța mai ușor și într-un mod interesant informații geografice iar călătorii pot lua contact cu întreaga cultură a unei țări, nu doar cu locurile ei.

Dragonbyte au lansat aplicația UnityCom. Aceasta este o platformă digitală care leagă fermierii locali cu clienții, oferindu-le acces la alimente organice, sănătoase și gustoase, neprelucrate sau tratate chimic. Prin intermediul aplicației, clienții ar putea descoperi cele mai apropiate ferme pentru a obține produsele dorite direct de acolo. Cu ajutorul secțiunii de căutare, ei pot căuta fermieri, pot introduce profilul lor și îi pot contacta prin telefon.

Ro5IT este echipa din spatele aplicației Micul Paris – un tool educațional – cultural de tip ghid audiovizual în explorarea simbolurilor din București. Scopul său principal este de a promova locurile și poveștile străzii Calea Victoriei și de a dezvolta un sentiment de apartenență comunității.

Aplicațiile create de tinerele din România vor fi prezentate în cadrul World Pitch Summit, care va avea loca în perioada 7-11 august. Echipele câștigătoare vor primi premii în bani, iar festivitatea de premiere va avea loc în San Francisco.

Technovation este cea mai mare competiție globală tech ce vizează femeile antreprenor. Programul le oferă fetelor din întreaga lume posibilitatea de a învăța abilitățile necesare pentru a se dezvolta ca antreprenor și lideri tech. În fiecare an, Technovation provoacă elevele cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani să își dezvolte propriul business plan și o aplicație de mobil care să se adreseze unei probleme din comunitatea lor. Din 2009, au participat peste 10.000 fete din peste 78 țări.