Conform Falcon Electronics, în 2019 se vor vinde în jur de 60.000 de camere video auto, cu circa 20% mai mult decât în 2018.

Cifrele sunt totuși mici dacă ne raportăm la parcul total auto existent în România care este, conform www.drpciv.ro de peste 8 milioane de autovehicule, dintre acestea 6 milioane fiind autoturisme.

“În România avem o problemă reală și foarte îngrijorătoare în privința accidentelor auto, fie ele soldate cu victime sau încadrate la accidente ușoare. Introducerea unor schimbări legislative care să permită, în primul rând, recunoașterea filmărilor efectuate cu camerele video auto ca probe, ar fi un mare pas înainte. În opinia noastră, creșterea numărului de camere video auto prezente în trafic va responsabiliza mai mult șoferii în respectarea regulilor de circulație, ceea ce va conduce la diminuarea numărului de accidente”, explică Marius Pascu, Brand Manager la Falcon Electronics.

De altfel, compania a demarat deja discuții cu companiile mari de asigurări care activează în România, pentru a analiza impactul pe care utilizarea la scară largă a acestor camere l-ar avea inclusiv asupra evaluării și clarificării dosarelor de daună care ajung la aceștia.

Totodată, prin intermediul parteneriatului încheiat cu Nextbase, companie ce deține, conform GFK, peste 80% din piața de profil în Marea Britanie și este prezentă în 13 țări din Europa, Falcon Electronics a introdus pe piața din România unele dintre cele mai performante modele ale producătorului britanic.

“Spre exemplu, în Marea Britanie sunt în uz peste 11 milioane de camere video auto și peste 40 de companii de asigurări acceptă ca probe înregistrările realizate cu acestea. Mai mult, unele firme de asigurări oferă polițe pentru asigurarea autovehiculelor la pachet cu o cameră video auto sau oferă o reducere de până la 20% la polițe pentru cei care utilizeaza astfel de dispozitive de înregistrare a traficului.”, adaugă Marius Pascu.

Noile camere video auto Nextbase, lansate recent pe piața din România oferă protecție personală sporită utilizatorilor. Mai mult, produsele sunt recunoscute pentru calitatea înregistrărilor realizate. Gama este una complexă, oferind modele care încorporează ultimele tehnologii, precum rezoluție 4K Ultra HD, senzor de imagine de ultimă generație de la Sony, unghi de vizibilitate larg de până la 150°, dar și filtru de polarizare, pentru eliminarea reflexiilor din parbriz. De asemenea, în gamă regăsim și modelul dual, care permite înregistrarea traficului atât din fața masinii, cât și din spatele acesteia.

Pentru mai multă siguranță și protecție, camerele video auto DVR pot fi utilizate atât în traficul de zi, cât și în cel de noapte, atunci când mașina se află în mișcare, dar și când este parcată.

Noile modele Nextbase sunt disponibile prin intermediul partenerilor Falcon Electronics: rețeaua natională de importatori și concesionari auto, principalele magazine și ateliere specializate auto, rețelele de retail Altex, Media Galaxy, Auchan, Selgros și magazinele online eMag, F64, cel.ro, Evomag.