Totodată, experții din cadrul Green Environment Support, una dintre cele mai mari companii de consultanță de mediu din țară, explică faptul că recipientele ce conțin alimente pentru consum imediat, cum ar fi paharele pentru cafea și cutiile alimentare, ar trebui să fie realizate din materiale sustenabile.

Printre obligațiile pe care companiile trebuie să le respecte se numără atașarea capacului de sticlele cu o capacitate de până la 3 litri, indiferent că în aceste sticle sunt îmbuteliate apă, sucuri sau băuturi alcoolice, de exemplu.

Citește mai multe despre acest subiect pe Green Start-Up.

Totodată, începând cu anul 2025, sticlele PET de băuturi cu capacitatea de până la 3 litri trebuie să conțină plastic reciclat în proporție de cel puțin 25%, iar agenții economici care utilizează pahare de băuturi din plastic, inclusiv capacele acestora, pentru alimente destinate consumului imediat, trebuie să le înlocuiască cu materiale sustenabile.

Asta pentru că, potrivit Eurostat, România reciclează doar 30% din plasticul existent pe piață, departe de obiectivele stabilite de Uniunea Europeană. Astfel, pentru atingerea obiectivului de reciclare a maselor plastice stabilit pentru anul 2025, agenții economici vor fi nevoiți să renunțe la plastic acolo unde este posibil și să adopte materiale mai prietenoase cu natura.