Reprezentanții THC.ro remarcă acest lucru într-un raport în care analizează mediul de business online. S-au modificat obiceiurile de consum, iar mediul online joacă un rol tot mai puternic, permițând interacțiune sigură între furnizori și clienți cu respectarea tuturor măsurilor de distanțare socială.

"Amenințat de previziuni sumbre ale analiștilor internaționali, mediul de afaceri din România are poate o oportunitate mai mare decât cel din țările dezvoltate: se poate reinventa accelerând trendul trecerii spre online. Foarte mulți actori din mediul de business au fost prinși pe picior greșit, considerând planurile de digitalizare a afacerii ca nefiind o prioritate imediată. Astfel, cei care acționează acum rapid, ferm, eficient, au capacitatea de a câștiga cotă de piață într-un mediu online în plină expansiune, cu un număr tot mai mare de consumatori care cumpără din ce în ce mai des și vizibil volume mai mari și mai variate", subliniază Daniel Păun, noul CEO al THCServers SRL, compania care deține portalul furnizor de servicii web thc.ro

Cel puțin la fel de mult precum firmele din curierat, furnizorii de servicii web percep foarte bine orice schimbare de dinamică din e-commerce. În cazul thc.ro, este mai mult decât doar despre comerț electronic, ci despre mediul online în general. Firma deține clienți din multe domenii de retail, de la IMM-uri la branduri corporate, oferind suport continuu și soluții flexibile pentru update în funcție de schimbarea nevoilor acestor companii. Încă de la înființare, profitând de dezvoltarea pieței online din România, an de an dinamica a fost una pozitivă. În trimestrul 2 din acest an s-a observat însă o accelerare puternică pe de o parte a volumelor de trafic, pe de altă parte a preocupării firmelor deținătoare de website-uri de a upgrada soluțiile existente și de a lansa noi proiecte, mai rapid decât anticipau.

"Serviciile noastre de web hosting pe segmentul premium, cu planuri variate foarte accesibile, au atras noi clienți în trimestrul recent încheiat, cei mai mulți fiind din comerțul electronic și din domenii de retail servicii care simt mai mult ca oricând necesitatea unei prezențe active pe internet, pentru a avea practic un obiect de activitate, în lipsa fluxului obișnuit de clienți offline. Obligat de noua realitate socială, consumatorul român este și mai dispus să cumpere online, crescând volumul de trafic pe toate serverele noastre. Avem implicit clienți care au solicitat upgrade-uri și resurse noi pentru proiecte lansate mai rapid decât anticipau. De asemenea, avem clienți care au renunțat la soluții unde erau încântați exclusiv de preț și care au înțeles necesitatea unor planuri de web hosting premium, care să le susțină afacerile în mod solid", explică Daniel Păun.

Companie cu capital 100% românesc, THCServers SRL oferă servicii web complexe prin intermediul www.thc.ro, în prim-plan fiind ofertele de găzduire web. Planuri standard de web hosting, dar și soluții cloud VPS și servere dedicate - toate au ca numitor comun conceptul de calitate premium la preț accesibil. Firma se dedică oricărui tip de afaceri, inclusiv IMM și freelancer. Pentru start-up-uri există planuri de găzduire web foarte ieftine, fără compromis la partea de calitate, cu opțiuni variate de upgrade pe măsura creșterii afacerii. Compania oferă gratuit suport tehnic și comercial, fiind alături de clienți non stop. Strategia de creștere se bazează mai ales pe furnizarea de suport tehnic permanent în limbile română și engleză, dar și pe flexibilitate, seriozitate, angajament de uptime garantat de cel putin 99,9%.

"Principalul nostru datacenter este chiar în România, în județul Dolj. Am investit local inclusiv în infrastructură, avantajul acestui datacenter fiind un peering foarte bun cu providerii de internet din țară, deci o opțiune ideală pentru proiectele dedicate publicului din țara noastră. Avem clienți din mai toate domeniile de business, le susținem dezvoltarea prin soluții oneste și performante și credem puternic în revenirea economiei naționale în forță în anii următori, într-un mod și mai sănătos din punct de vedere al construcției financiare pe termen lung. Mediul online va fi cu siguranță o componentă de bază în această nouă construcție, mai spune CEO-ul thc.ro.