Obligațiunile vor fi listate pe sistemul alternativ de tranzacționare de la Bursa de Valori București.

Operațiunea a fost intermediată de BT Capital Partners, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de intermediar și Consultant Autorizat.

În cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vânzare 100.000 de obligațiuni cu o valoare nominală de 100 de lei, la o dobândă plătibilă trimestrial de 7,5%, cea mai mică de până acum pentru obligațiuni similare listate pe piața AeRO.

Plasamentul, programat inițial să se finalizeze în data de 1 noiembrie, a fost închis anticipat în urma suprasubscrierii, iar alocarea se realizează pro-rata. La plasament au participat peste 60 de investitori, atât persoane fizice cât și investitori instituționali.

Următorul pas este pregătirea documentelor necesare pentru admiterea obligațiunilor la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu își propune ca prima zi de tranzacționare să aibă loc în termen de o lună, sub simbolul DRL22. Compania va fi primul business din sectorul seviciilor stomatologice care ajunge la BVB, dar și prima companie din healthcare pe piața AeRO.

În 2018, rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu a înregistrat venituri consolidate de aproximativ 29,7 milioane lei, o creștere de 70% față de 2017 și un profit net de 2,6 milioane lei. Pentru 2019, conform informațiilor prezentate în documentul de ofertă, compania estimeaza venituri de 48,4 milioane lei și un profit net de cinci milioane lei.

Cele 10 milioane lei atrase vor fi folosite pentru finanțarea strategiei de dezvoltare accelerată a companiei, în special pentru achiziția unei clinici in Europa de Vest. Această unitate va fi una deja funcțională, care va genera venituri din momentul achiziției și va contribui la creșterea numărului de clienți străini care vor solicita tratamente efectuate la clinicile companiei din România, prin fenomenul turismului dentar.

Academia Spațială Dr. Leahu, o investiție de 1,25 milioane de euro, e cel mai nou centru stomatologic dedicat exclusiv copiilor și adolescenților, un spațiu dezvoltat în baza unui concept futurist construit în jurul experienței digitale: gamification, proiecții digitale, jocuri online pe tabletă, sistem de recompense speciale. Clinica pune la dispoziție opt cabinete, patru rezerve de recuperare după intervenții cu anestezie generală și un centru de radiologie dentară digitală, dar și echipe medicale specializate în tratamentul pacienților cu autism și alte afecțiuni.