În ultimul an, valoarea pieței de sisteme de securitate pentru casă a crescut cu aproximativ 20%, iar ponderea cea mai mare o dețin categoriile de supraveghere video, sisteme de alarmă și automatizări de porți.

Piața echipamentelor de securitate pentru casă are un potențial foarte mare de creștere, dacă luăm în calcul faptul că doar 18% dintre români au instalat un sistem de securitate. Interesul este din ce în ce mai mare în segmentul rezidențial, iar acest lucru se explică prin dorința de prevenție a acțiunilor răufăcătoare.

Pe de altă parte, în zona corporate (office, retail, instituții publice etc.), echipamentele de securitate sunt necesare fie că sunt impuse de lege, fie că ușurează activitatea zilnică.

Principalele tendințe ale industriei

„Românii își doresc tot mai mult sisteme de securitate all-in-one, care includ alarme, supraveghere video, detectoare de fum și de gaze, interfoane, automatizări, control acces etc., pentru că au înțeles necesitatea și avantajele pe care acestea le oferă. Clienții caută soluții integrate, digitalizate, mai multe produse și sisteme de tip Smart Home și un serviciu complet, care să includă și partea de instalare”, spune Sorin Felea, director Atu Tech, cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, potrivit cifrei de afaceri.

Afacerile Atu Tech au depășit 31 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, în creștere cu 37% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Factorii principali care au determinat avansul vânzărilor au fost cererea tot mai mare de echipamente de securitate.