Arădenii de la Scooterson, creatorii unei trotinete motorizate ”smart”, au început să preia precomenzile pentru produsul lor. Scuterele sunt disponibile la prețul de 1.590 de lire, cu tot cu discount-ul de tip ”early bird”.

Scooterson e un kick scooter, ceea ce înseamnă că îmbină funcționalitățile unui scuter cu cele ale unei trotinete. Kick vine de la modul în care îl pornești, prin împingerea din picior, ceea ce va stabili și viteza de funcționare.

Scuterul e creația lui Mihnea de Vries, care a lucrat în trecut ca producător și regizor la studioul 7G, dar și la televiziunea UTV. Alături de el lucrează Ionuț Predescu ca industrial designer și George Poenaru ca software engineer. De asemenea, cofondator și mentor este Flavius Bălaj.

De asemenea, echipei Scooterson i s-a alăturat Cristian Munteanu, fondator al startup-ului Qalendra, despre care start-up.ro a scris aici. Cristian Munteanu a lucrat în trecut în publicitate și a dezvoltat un produs pentru industria turismului.

poza1

Scooterson a fost dezvoltat la Arad și e un gadget urban care îmbină mai multe tehnologii. Are un design extrem de interesant – roțile sunt groase, iar aspectul general este unul vintage. Momentan, scuterul a fost dezvoltat în două variante. Ambele vor învăța în timp nevoile celui care conduce cu ajutorul datelor stocate în Cloud.

Despre ei am scris în octombrie, aici.

În plus, Scooterson a fost acceptat în programul de pre-accelerare MVP Academy.

poza2