Bicicletele sunt disponibile în orice zonă a Capitalei, fiind accesibile prin intermediul aceleiași aplicații de smartphone.

“Repornirea din ultimele săptămâni ne arată dorința și nevoia bucureștenilor de transport sigur și eficient, iar primele zile de relaxare a circulației au adus și un nou record absolut de utilizare și volum, pentru serviciile noastre. Pauza determinată de contextul global ne-a dat timpul necesar să regândim viziunea, soluțiile și pachetele noastre, precum și noile moduri de a crește eficient și sănătos, nu doar pentru noi, ci și pentru mediu. De acum, venim cu o perspectivă nouă asupra transportului. Ne continuăm misiunea de a elibera orașul de mașini și, dincolo de numărul de automobile pe care fiecare mașină Citylink îl face să nu mai fie necesar, componenta de biciclete aduce o și mai mare libertate și viteză de deplasare”, a declarat Igor Grosu, CEO și cofondator Citylink.

Serviciul de bike sharing în sistem fee-float – cursa poate porni și se poate încheia oriunde, pe teritoriul Capitalei – reprezintă o nouă alternativă de transport fără constrângeri de izolare fizică, complementară serviciului de car sharing, ideală pentru călătorii pe distanțe scurte.

Cele 350 de biciclete vor fi distribuite uniform în București, în zone precum stațiile de metrou, parcuri, piețe, zone pietonale și zone de cumpărături.

Bike sharing la Citylink - prețuri

Sistemul de utilizare este unul facil și modern, similar celui deja folosit pentru automobile, iar bicicletele sunt adaptate călătoriilor urbane, ideale atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Povestea Citylink, cel mai nou serviciu de carsharing din București. Printre fondatori, Dan Boabeș și Călin Fusu

Tariful de utilizare pentru biciclete este de doar 0,2 lei pe minut, iar după fiecare 30 de minute de utilizare, următoarele 30 de minute sunt gratuite. Astfel, o oră va costa doar 6 lei. După 4 ore de la închiriere, taxarea se plafonează la 24 de lei pentru 24 de ore. Costul minim al unei călătorii este de 3 lei, iar serviciul nu are un tarif de pornire.

Vârsta minimă pentru crearea unui cont și închirierea unei biciclete este de 16 ani, iar un client poate închiria o singură bicicletă, în același interval de utilizare.

Car sharing: facturare pentru persoanele juridice și parcări integrate direct în aplicație

Ultimele săptămâni au adus mai multe dezvoltări în platforma de car sharing Citylink, iar componenta auto include, de acum, și posibilitatea de facturare pentru persoanele juridice. Mai mult decât atât, serviciul oferă de acum și locuri de parcare dedicate exclusiv clienților Citylink, în plus față de parcările publice deja disponibile gratuit.