Câștigătorul a fost ales în cadrul unui eveniment live, organizat în cursul zilei de ieri, pe Zoom. În cursul evenimentului live, start-up-urile au prezentat celor patru membri ai juriului ideile lor inovatoare.

Membrii juriului au fost: Andreas Lier, Managing Director BASF România & Bulgaria; Sebastian Metz, director general & Board Member AHK România; Oana Craioveanu, co-fondatoare Impact Hub, primul spațiu de coworking lansat în România, și Bogdan Herea, CEO & Founder PitechPlus – WebHelp Group.

Vineri, 12 noiembrie, ora 12 CET, startup-ul românesc EcoTree va participa la finala regională a celor mai bune start-up-uri din Europa Centrală și de Sud.

“EcoTree este o platformă cloud care facilitează reciclarea, deoarece totul este transparent și clar. Această abordare este importantă deoarece ne permite cu ușurință să observăm punctele critice și să reacționăm mai rapid și mai precis. În marea finală mă aștept să văd o mulțime de idei grozave și să mă inspir din ele. Abia aștept pitch-ul final de vineri! a spus Bogdan Andronache, EcoTree.

Peste 80 de idei ale startup-urilor din 11 țări europene au participat la concursul BASF Innovation Hub. Andreas Lier, Managing Director BASF România și Bulgaria și Președintele Juriului subliniază faptul că echipa câștigătoare va avea ocazia să folosească premiul pentru dezvoltarea ulterioară a ideii, lansarea soluției pe piață, promovare sau orice altă modalitate pe care o consideră potrivită pentru dezvoltarea soluției respective.

„În calitate de reprezentanță oficială a economiei germane în România colaborăm cu guvernele și cu organizațiile non-guvernamentale și sprijinim companiile românești și germane, dar și tinerii și start-up-urile. Mai ales la debutul lor, start-up-urile au nevoie de o platformă pentru captarea atenției, pentru prezentarea lor și pentru schimb de idei cu marii jucători din sectorul respectiv. De asemenea au nevoie să găsească posibilități suplimentare de a-și valorifica ideile. Uneori, din lipsă de finanțare, de multe ori acestea nu reușesc nici măcar să-și prezinte soluțiile, așa că ideile lor rămân simple schițe pe hârtie sau doar în mintea creatorului. Acesta este motivul pentru care suntem onorați să avem ocazia să ascultăm inovatorii locali, să împărtășim experiența noastră cu ei și să îi sprijinim”, a concluzionat Sebastian Metz, director general și Board Member AHK România.

Concursul BASF Innovation Hub a fost organizat de compania chimică și lider european în domeniul cercetării și dezvoltării, BASF. Concursul a fost deschis pentru înscrieri timp de șase luni și a fost organizat în 11 țări din Europa Centrală și de Sud. Câștigătorii fazelor locale au câștigat câte 2.500 de euro fiecare, în timp ce cea mai bună idee din faza finală (vineri, 12 decembrie, ora 12 CET) va primi un premiu suplimentar în valoare de 5.000 de euro.