Cosmin Cosma, unul dintre fondatorii startup-ului din domeniul fintech va urca astăzi, 7 octombrie, pe scena competiției pentru a prezenta soluția la care lucrează echipa românească.

Românii de la Finqware au șansa de a câștiga până la 100.000 de dolari, în cazul în care sunt desemnați Supernova Champion, premiu acordat celei mai inovatoare soluții globale dezvoltată de un startup.

Finqware a participat în cadrul evenimentului GITEX 2019 ca urmare a unei finanțări primate cu ajutorul statului român, prin Programul de susținere a internaționalizării operatorilor economici români 2019, lansat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. Românii au fost ajutați să comunice cu organizatorii acestei competițieii de către reprezentanții Asociației Române pentru Industria de Electronică și Software Transilvania (ARIES - Transilvania).

”E inspirațional pentru startup-uri să știe că se poate, se pot pune pe roate colaborări cu instituții ale statului și organizații locale care te pot ajuta să ajungi pe alte continente”, ne-a precizat Cosmin Cosma.

FINQware, românii care te ajută să-ți administrezi mai eficient banii

Business-ul fondat de către Cosmin Cosma, Dumitru Țârâianu și Dănuț Covalciuc oferă o soluție de agregare a datelor bancare și se pregătește să se lanseze pe piață europeană.

Finqware a primit o investiție de tip seed de 180.000 de euro de la fondul de investiții GapMinder, la finalul lunii iulie.

Sub sintagma “Open Banking at work”, Finqware dezvoltă o infrastructură de agregare de date bancare, interconectând băncile și furnizorii financiari cu companiile care doresc să dezvolte produse și soluții digitale inovative în industria financiară.