Înscrierile au fost deschise până pe 25 septembrie, iar în cadrul concursului de inovație lansat Alpha Bank s-au înscris peste 70 de echipe și fondatori din 13 țări. Într-un final, în cadrul acceleratorului din 2020, aflat la cea de-a doua ediție, au fost alese 7 echipe: Dobe (Letonia), Finloup (Grecia), Finqware (România), Omnio (UK), Riskturn (SUA), SentiGeek (Grecia), Wealthyhood (UK).

"Grecia este parte din strategia noastră de extindere internațională, Finqware având aspirația de a fi lider regional în industria de Open Banking din Europa Centrală și de Sud-Est. Pentru noi e o veste excelentă să fim selectați în cadrul celei mai prestigios accelerator de fintech grecesc, organizat de grupul bancar Alpha Bank, alături de fintech-uri din mai multe țări. Miza este, evident, să punem un picior în piața locală și să ne consolidăm relațiile cu industria financiară din Grecia. Sperăm să fructificăm oportunitățile de afaceri date de acest program și să venim cu vești cât mai curând în sensul asta", ne-a precizat Cosmin Cosma, cofondator Finqware.

Finqware este o platformă de open banking care digitalizează procesele băncilor din toată lumea. Se folosește de reglementările europene PSD2 pentru a putea integra în cadrul aplicațiilor și proceselor băncilor toată această liberalizare.

Recent, Finqware a colaborat cu Banca Transilvania pentru lansarea NEO Control, prin care clienţii pot consulta detalii despre conturile personale deschise la fintech-uri sau bănci cu activitate în România, cum ar fi Revolut, ING, BCR şi Unicredit. Facilitatea NEO Control a fost dezvoltată de Banca Transilvania împreună cu Finqware, fintech românesc care oferă soluţia de agregare a datelor.

Despre FINQware poți citi pe larg în articolul scris pe start-up.ro.

FinQuest by Alpha Bank 2020, care are loc pentru al doilea an, va dura trei luni și se va desfășura în trei etape.

Prima etapă include prezentarea propunerilor, iar cea de-a doua etapă se referă la susținerea ideilor și propunerilor care s-au remarcat, prin ateliere speciale și seminarii susținute de specialiști din piață și din cadrul Băncii.

Acceleratorul demarează pe data de 27 octombrie și se desfășoară pe o perioadă de 5 săptămâni.

În faza finală, propunerile selectate vor fi prezentate în cadrul unui eveniment deschis unde se vor alege cele mai bune trei soluții. Cea mai bună soluție va primii un premiu de 5000 de euro, locul doi 3000 de euro, iar locul trei va fi premiat cu 2000 de euro.