Fondului de investiții din Bulgaria i s-au alăturat Techstart, Lunar Ventures și 7percent Ventures. Spre finalul lunii iulie 2020, echipa Neurolabs anunța încheierea cu succes a unei runde de finanțare de 1 milion de euro. Ca și acum, runda a fost condusă de Lunar Ventures și Techstart Ventures, cu participarea 7percent Ventures, ID4 Ventures, Charles Songhurst și Andreas Wiese. Mick Halsband de la Lunar Ventures se va alătura board-ului companiei.
Potrivit The Recursive, capitalul va fi folosit de echipă pentru dezvoltarea operațiunilor și pentru extinderea ofertei de servicii.
Neurolabs este un startup care folosește datele generate sintetic pentru dezvoltarea modelelor de recunoaștere de obiecte, metodă care produce mai ieftin și mai rapid rezultate exacte.
Viziunea companiei este simplă: democratizarea Computer Vision depășind barierele de adopție a acestei tehnologii. Neurolabs înlocuiește datele reale necesare antrenării algoritmilor Computer Vision, date care sunt greu de obținut și costisitoare.
În schimb, Neurolabs utilizează date generate sintetic care oferă seturi masive de date diverse la costuri semnificativ reduse și într-o fracțiune de timp. Tehnologia proprie, propulsată de un motor de generare de date sintetice, permite dezvoltarea rapidă de soluții de recunoaștere a obiectelor în diverse scenarii și industrii, accelerând automatizarea sarcinilor vizuale repetitive.
Totodată, pe 18 decembrie 2020, românii au fost declarați una dintre cele două echipe câștigătoare ale competiției UiPath 2020 Automation Awards – CEE & Turkey Edition, primind și un premiu în valoare de 50.000 de euro din partea Microsoft.
Povestea pe larg a Neurolabs o puteți afla din acest material.
Startup-ul Neurolabs a fost fondat în 2018. Paul Pop, Patric Fulop și Remus Pop au cofondat Neurolabs în momentul când erau studenți la Universitatea din Edinburgh (Marea Britanie). Studiau computer science și inteligență artificială și au gândit o soluție care să automatizeze experiența de la casele supermarket-urilor. Într-un singur an au reușit să formeze o echipă de 12 profesioniști, ingineri IT și oameni de business, alături de 3 consilieri de strategie cu experiență în zona tehnică.