Neurolabs a fost fondat de o echipă tehnică de informaticieni și matematicieni care se cunosc de mai bine de 10 ani, de când studiau împreună la Universitatea din Edinburgh, Scoția. Neurolabs are birouri în Edinburgh, Scoția și Cluj-Napoca, România. În curând, Neurolabs va începe să angajeze la Cluj-Napoca pentru extinderea eforturilor.

Neurolabs este un startup early-stage, fiind pionieri în utilizarea datelor generate sintetic pentru dezvoltarea modelelor de recunoaștere de obiecte, metodă care produce mai ieftin și mai rapid rezultate exacte.

Viziunea companiei este simplă: democratizarea Computer Vision depășind barierele de adopție a acestei tehnologii. Neurolabs înlocuiește datele reale necesare antrenării algoritmilor Computer Vision, date care sunt greu de obținut și costisitoare.

În schimb, Neurolabs utilizează date generate sintetic care oferă seturi masive de date diverse la costuri semnificativ reduse și într-o fracțiune de timp.

Tehnologia proprie, propulsată de un motor de generare de date sintetice, permite dezvoltarea rapidă de soluții de recunoaștere a obiectelor în diverse scenarii și industrii, accelerând automatizarea sarcinilor vizuale repetitive.

Paul Pop, CEO Neurolabs spune că „Vreau să mulțumesc echipei pentru munca pe care a depus-o ca să fim astăzi aici. La fel ca majoritatea companiilor, am întâmpinat momente foarte dificile la începutul pandemiei, dar peste care am trecut cu bine datorită implicării fiecărui coleg. De acum încolo vom fi susținuți de un mare grup de investitori care înțeleg la un nivel profund viziunea din spatele tehnologiei noastre.”

"Suntem foarte mândri să ne partenierăm cu Paul, Remus, Patric și întreaga echipă Neurolabs, construind o soluție inedită pentru Computer Vision și AI", a declarat Mick Halsband, partener fondator la Lunar Ventures. "Suntem încântați de modul în care viziunea Neurolabs despre post-big-data deep learning se aliniază cu a noastră: dezvoltarea rapidă de rețele neuronale extrem de precise în medii cu date rare este pe cale să devină mult mai ușoară - depășind astfel barierele de intrare pentru multe aplicații noi pentru ML și AI, care până acum nu erau viabile din punct de vedere economic."

„Techstart este încântat să facă parte dintr-un grup extraordinar de investitori internaționali care s-au reunit pentru a sprijini echipa Neurolabs extrem de talentată, în misiunea lor de a democratiza Computer Vision de la birourile lor din Edinburgh și Cluj Napoca.“, a spus Mark Hogarth, partener la Techstart Ventures.

Ivailo Jordanov, Partener Venture, 7 Procent Ventures a spus că „În calitate de susținători fermi ai viitorului AI-ului și Computer Vision-ului, suntem încântați să susținem echipa Neurolabs în călătoria lor. Am fost foarte impresionați de înțelegerea și abilitățile tehnice profunde ale echipei, împreună cu un puternic impuls comercial și o viziune mare. "

Neurolabs construiește algoritmi de recunoaștere a obiectelor, antrenați cu date sintetice de mare calitate, generate la scară în medii virtuale, folosind tehnici proprii unice. Eliminăm nevoia de a colecta și anota imagini, fiind astfel capabili să rezolvăm cazuri de recunoaștere de obiecte din lumea reală anterior imposibile, și împingem acuratețea recunoașterii obiectelor dincolo de limitele umane, toate într-un mod oportun, accesibil și complet automatizat. .