Platforma Postis este un sistem integrat de management al livrărilor prin care retailerii, e-fulfillerii sau furnizorii de servicii de logistică gestionează procesele de distribuție și livrare last-mile în mod unitar, indiferent de complexitatea proceselor sau de furnizorii utilizați.

Postis a fost lansat în 2016 cu obiectivul de a rezolva ineficiențele din lanțul de aprovizionare și fricțiunile dintre retaileri și furnizorii de logistică.

Mircea Stan și partenerii săi au înființat Postis în 2016. Au pornit patru parteneri la drum, dar unii au ales să facă un exit rapid. Mircea vine dintr-o experiență de 20 de ani în companii multinaționale din zona de inginerie și dezvoltare de produse software. Spune că a fost privit ca un outsider, dar tehnologia l-a ajutat să câștige încrederea partenerilor.

Poți vota pentru Postis la premiile industriei de ecommerce din Germania la acest link.

Practic, Postis e un agregator de soluții de livrare pe care magazinele online să le poată folosi și combina, fără să depindă de anumiți furnizori. Cu ajutorul tehnologiei, Postis procesează informațiile din lanțul logistic și le analizează cu algoritmi digitali pentru a putea oferi un flux cât mai bun de informații antreprenorilor.

Conform datelor Postis, cu ajutorul soluției retailerii înregistrează cifre mai bune, precum:

  • Cu 20% mai puține refuzuri și retururi din partea clienților
  • 15% creștere a eficienței
  • Cu 25% mai puține plângeri în call center de la clienți
  • 25% creștere în satisfacția clienților
  • Cu 20% mai mică rata de abandonare a coșului