Odată cu intrarea în portofoliu a celui mai nou client al companiei, echipa Roweb vizează un proces de creștere organică, pe toate verticalele pe care le acoperă, mizând pe o dublare a businessului în următorii trei ani.

”Cele mai multe proiecte dezvoltate de Roweb sunt pentru piața internațională, iar în Marea Britanie avem, de altfel, unii dintre cei mai longevivi clienți. Noul parteneriat ne bucură și totodată ne responsabilizează, și suntem siguri că vom avea o colaborare benefică, întrucât avem în spate experiența unor proiecte relevante și la scara mare dezvoltate pentru această industrie”, a declarat Viorel Costea, co-fondator & CEO Roweb.

Roweb se va ocupa de analiza, optimizarea și mentenanța unei soluții deja existente din cadrul companiei britanice de recrutare, precum și de dezvoltarea de module și integrări noi. Fiind vorba despre o colaborare de lungă durată, Roweb va aloca o echipă dedicată de dezvoltare, care va crește concomitent cu evoluția proiectului.

Proiecte noi post-pandemie

În perioada post pandemică, Roweb a înregistrat o creștere a proiectelor noi, pe industrii variate, care implică experiența deja consacrată a echipelor, dar solicită și o extindere a expertizei pe noi piețe și domenii. Totodată, s-a observat și o creștere amplă a proiectelor existente, unde clienții au solicitat noi funcționalități sau dezvoltarea în paralel de noi soluții. Cele mai multe solicitări noi vin din industrii precum logistică, recrutare și HR, finanțe și asigurări, imobiliare, turism & ospitalitate.

Majoritatea specialiștilor Roweb au un nivel de experiență mid&senior level, iar compania investește constant în programe de internship plătite pentru studenți, astfel că 85% dintre aceștia rămân angajați.

Roweb: dublarea businessului în următorii trei ani

Compania mizează în continuare pe dezvoltarea portofoliului internațional, care reprezintă 90% din business, dar și pe extinderea proiectelor din piața locală. Totodată, Roweb are în plan și deschiderea unui birou în Londra, pentru a acoperi volumul în creștere de clienți din UK.

Având în plan o creștere organică, în acord cu noile schimbări ce vor avea loc, Roweb estimează o creștere semnificativă a cifrei de afaceri până la finele anului curent, respectiv o dublare a businessului în următorii trei ani.

Roweb este o companie românească ce dezvoltă soluții de business end-to-end (de la consultanță, la arhitectură, dezvoltare, implementare, design, QA, etc.).

Roweb s-a lansat sub conceptul actual în anul 2004, a mizat pe clienți din piața internațională și a înregistrat un proces de creștere organică, de aproximativ 20% pe an. Principalii clienți din portofoliul Roweb sunt din Europa (UK, Danemarca, Belgia, Olanda, Elvetia, Germania, etc.), USA, Orientul Mijlociu și România, jumătate din cifra de afaceri venind din colaborările cu firme din UK, iar top industrii deservite sunt recrutare & HR, finanțe & asigurări, imobiliare, turism & ospitalitate, retail/e-commerce.

În prezent, compania numără peste 130 de angajați, dintre care peste 80% ingineri software. Roweb are birouri în Pitești (HQ), București și Craiova și angajați care lucrează remote și din alte orașe din țară. În 2022, compania vizează deschiderea unui birou în Londra.