Concursul își propune să inspire și să încurajeze participanții să urmeze o carieră digitală și să își perfecționeze cunoștințele de business.

Cererile de înscriere pot fi depuse de studenți și de persoanele care au absolvit o facultate în ultimii cinci ani (între 2017 și 2021), indiferent de profil. Cererile pot fi depuse până pe data de 14 august pe tetrixchallenge.com.

”Schimbul cultural, grupurile de naționalități diferite și ideile furnizate de TETRIX au făcut ca acest concurs să fie tot mai relevant pentru industria digitală. Stimularea și dezvoltarea tinerelor talente este esențială în accelerarea ritmului transformării digitale în cadrul companiilor, precum și pentru a crea o lume în care oportunitățile de dezvoltare promovează egalitarismul între diversele comunități care fac parte din ecosistemul nostru”, explică Mariano Gomide de Faria, fondator și co-CEO VTEX.

”Tot mai mulți tineri își îndreaptă atenția către o carieră în domeniul digital, iar programul TETRIX este o opurtunitate excelentă pentru aceștia. Studenții și absolvenții reprezintă următoarea generație care va ajuta și mai mult la accelerarea transformării digitale, de aceea este foarte important să-i ajutăm să înțeleagă mai bine domeniul. Ne bucurăm că în edițiile din anii trecuți ale TETRIX am avut participanți din România și încurajăm doritorii să se înscrie și anul acesta. Mult succes tuturor!”, a declarat Cristi Movilă, Eastern Europe General Manager & EMEA SVP în cadrul VTEX.

Concursul constă în 60 de întrebări, împărțite în 4 etape, primele două fiind online. Cu ocazia acestei ediții va avea loc și o premieră: în cea de-a doua etapă, candidații își vor putea alege o „traiectorie profesională” și se vor putea concentra asupra temelor de interes pentru ei. Etapele semifinale și finale, în care participanții sunt evaluați de personalități din domeniu (numiți Sensei) vor avea loc la sediul VTEX din Rio de Janeiro (Brazilia) pe 5 și 6 noiembrie.

Aceasta este cea de-a patra ediție TETRIX. În 2021, evenimentul a înregistrat o participare record: peste 154.000 de participanți din 84 de țări, număr care i-a adus recunoașterea de către Guinness World Records. Anul trecut, femeile au reprezentat peste 64% din totalul participanților.

Concursul îl recompensează pe câștigător cu o excursie pe cinci continente. Acestuia i se vor prezenta ultimele noutăți în materie de transformare digitală, prin vizite la marile companii de tehnologie și prin participarea la evenimente și la seminare în domeniul tehnologiei.

Promovat de VTEX, o platformă de comerț digital destinată marilor branduri și retaileri, și sponsorizat de lanțul de magazine Casa & Vídeo, concursul încurajează ecosistemul digital, dezvoltând astfel o rețea valoroasă a talentelor pregătite pentru viitor. De asemenea, companiile respective au acces direct la participanții care se fac remarcați, în vederea unor viitoare angajări.

Publicul țintă al programului TETRIX

Studenți și noi absolvenți (între 2017 și 2021) din orice profil, cu competențe de limbă engleză, spaniolă sau portugheză. Pentru depunerea cererilor și informații, accesează linkul: tetrixchallenge.com

Calendarul programului:

  • Până pe 14 august: depunerea cererilor
  • 15-28 august: prima etapă a concursului (online)
  • 5 septembrie - 2 octombrie: cea de-a doua etapă a TETRIX (online)
  • 5 și 6 noiembrie: semifinale și finale, la Rio de Janeiro