După ce a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 331% în perioada 2013- 2016 și a devenit compania românească cu cea mai alertă creștere în Deloitte Technology Fast 50 CE 2016, Tremend își consolidează prezența în Statele Unite prin achiziția 648 Group. Având deja clienți în 14 state din Statele Unite, decizia Tremend reprezintă un pas important în strategia companiei de a-și extinde prezența în Statele Unite, pe lângă alte regiuni precum UK sau țările scandinave.

648 Group oferă de peste 16 ani servicii de dezvoltare pentru platforme web și mobile, pentru companii de advertising, auto, turism, servicii financiare, retail, linii aeriene sau imobiliare din US. În acest timp, compania a dezvoltat soluții pentru companii precum Aeroportul Internațional din Atlanta, Ford, Samsung sau Netflix. Compania a fost înființată în Aliso Viejo, California.

“Între cele două companii există o sinergie în ceea ce privește cultura tehnică și experiența în a lucra cu organizații din US. Împreună, ne propunem să creștem portofoliul de clienți în această regiune, oferind soluții tehnice complexe și expertiză în Artificial Intelligence, Internet of Things, Machine Learning sau Big Data.“ Marius Hanganu, Managing Partner Tremend

Val Balănescu, fondatorul 648 Group, se va alătura companiei Tremend în calitate de VP Business Development Americas. “Este un moment important pentru 648 Group.”, a menționat Val Balanescu. ”Ne vom alătura unei echipe puternice de ingineri software. Suntem impresionați de agilitatea și expertiza tehnică a companiei Tremend în industrii în care avem deja clienți: telecom, retail, auto, producție sau banking. Abordarea lor orientată spre proces, inovația tehnică și agilitatea sunt atuuri importante pentru piața din US.”

Având peste 12 ani de expertiză în dezvoltarea de soluții complexe, echipa Tremend a livrat cu succes peste 300 de proiecte pentru companii din 15 țări și 3 continente. Soluțiile oferite sunt folosite de companii de top din telecom, retail, servicii financiare sau automotive și au peste 60 de milioane de utilizatori.