Startup-ul românesc, ce a absolvit Techstars NYC la finalul lui 2018 și la începutul anului 2019 a încheiat o rundă de seed de 1,3 milioane de euro, a strâns 7 milioane de dolari, conform unui comunicat de presă dat publicității.

Această rundă de finanțare este condusă de Gradient Ventures, venture group-ul lui Google ce se concentrează pe investiții în AI. Alți participanți la această rundă de investiție sunt GapMinder, TechStars Ventures și Credo Ventures.

GapMinder investește 1,2 milioane de dolari în această nouă rundă de tip Serie A.

TypingDNA oferă soluții suplimentare de securitate folosindu-se de amprenta biometrică a tastatului. Adică analizează modul unic în care fiecare dintre noi scriem la tastatură pentru a ne crea o identitate care să înlocuiască parolele, de exemplu.

TypingDNA a dezvoltat algoritmi si tehnologii proprii de inteligență artificială pentru autentificarea utilizatorilor în funcție de modul în care aceștia utilizează tastatura. Printr-un proces de observare și învățare a modului în care utilizatorul tastează, TypingDNA poate recunoaște încercările ulterioare ale unui anumit utilizator prin potrivirea lor cu contul cunoscut.

Această tehnologie, cunoscută sub numele de typing biometrics, va permite aplicațiilor existente precum autentificarea, detectarea fraudelor, recuperarea parolelor, în domenii variate precum financiar bancar dar și testele de evaluare online în domeniul educației, să autentifice utilizatorii într-un mod mai sigur decât formele tradiționale de autentificare 2FA (cu doi factori).

Avansarea cercetării și distribuției biometriei dactilografice este de o importanță globală. Tastaturile sunt încorporate astăzi în aproape orice dispozitiv, ceeea ce face ca acest comportament de tastare să fie cel mai la îndemână sistem biometric pentru utilizatori. Această rundă de finanțare ne va permite să continuăm misiunea noastră de a oferi o soluție de securitate ușor de utilizat, non-intruzivă oamenilor din întreaga lume", a declarat Raul Popa, CEO și cofondator la TypingDNA.

Anagajări la TypingDNA

Startup-ul românesc face angajări în mai multe locuri de pe glob, inclusiv New York, Londra, București sau Oradea. Pozițiile disponibile sunt diverse și includ joburi de software development, data scientist, business development sau event marketing manager. Vezi aici toate detaliile necesare.

Compania a pornit în 2016 în Oradea, fiind fondată de Raul Popa. Cofondatori sunt Cristian Tamaș și Adrian Gheară. Românii au lansat în martie 2018 și o extensie de Chrome ca să înlocuiască parolele cu identificarea stilului de tastare.

TypingDNA afirmă că tehnologia de recunoaștere a modelului de tastare pe care a dezvoltat-o are o precizie cuprinsă între 99% și peste 99,9%.

TypingDNA este în prezent conformă cu ACE pentru verificarea studenților online, iar Autoritatea Bancară Europeană consideră că typing biometrics este conformă cu reglementările SCA (2FA în domeniul bancar și plăți în UE), în consecință, compania se bucură de o mare cerere din partea industriei.