Ca antreprenor poți avea o idee grozavă de business, aptitudinile potrivite sau entuziasmul necesar, însă cu siguranță te vei confrunta la un moment dat cu tot felul de provocări. Structura activităților dintr-un pre-accelerator este concepută pentru a maximiza șansele de success ale unui startup, iar scopul programului Rubik Garage este de a sprijini antreprenorii să își dezvolte ideea într-o afacere sustenabilă și să își contureze în cele 6 luni o strategie de business de succes. Aceste lucruri se vor realiza în primul rând cu ajutorul mentorilor din comunitatea Rubik Hub, dar și prin intermediul unor ateliere de lucru specifice și a unor evenimente special create.

Dintre mentori, sunt deja câteva nume sonore din ecosistemul românesc de startup care au confirmat dorința de a lua parte la acest program, însă organizatorii îi vor anunța la momentul potrivit.

Pentru a înțelege mai clar structura programului de pre-accelerare, imai jos am detaliat câteva din etapele definitorii ale Rubik Garage:

Founders Bootcamp - este evenimentul care practic dă startul celor 6 luni de pre-accelerare. Fondatorilor acceptați în Rubik Garage li se va face o introducere detaliată a structurii programului, punându-se accent pe alinierea la cerințele programului, cunoașterea celorlalte echipe participante, dar și a membrilor echipei Rubik HUB. De asemenea, în timpul celor 3 zile dedicate evenimentului, echipele vor lucra intensiv la definirea și prioritizarea nevoilor și blocajelor, astfel încât la finalul bootcamp-ului să existe un plan de acțiune bine structurat.

Garage Workshops – pentru cele mai promițătoare și motivate startup-uri vom pregăti 4 zile de ateliere practice, training-uri și sesiuni de validare/construcție, toate acestea sub îndrumarea experților și specialiștilor în domenii precum investment, business model, user experience, legal, innovation. Mai mult, în cadrul Rubik Garage Workstation se vor acorda 5 burse startup-urilor celor mai implicate și focusate pe progres, cu ajutorul cărora membrii echipelor își vor putea acoperi cheltuielile de cazare și/sau transport.

Startup Community Retreat – Cea de-a 3a etapă a programului va fi un evenimentul special conceput pentru comunitatea Rubik Hub. Program de retreat și relaxare, pe cărări sau cățărări de munte, vâslit sau un foc de tabără pe marginea lacului. Mentorii, fondatorii de startup și prietenii Rubik Hub se vor întâlni la Piatra Neamț, pentru a crea conexiuni si legături de lungă durată.

Sprint – este un eveniment de o zi și va avea rolul de a rezolva cateva din problemele/blocajele stringente ale startup-urilor cu ajutorul specialistilor din comunitatea Rubik Hub.

Webinarii și ateliere de lucru – structura și programul acestora se va dezvolta în funcție de nevoile, blocajele sau prioritățile startup-urilor.

DemoDay – va fi ziua dedicată pitch-urilor! Startup-urile își vor prezenta produsul/serviciul în fața unui juriu, cu scopul de a obține validare, feedback și/sau finanțare.

Te poți înscrie în Rubik Garage până pe 22 martie, accesând : http://bit.ly/applyRubikGarage

Ținând cont de cele enumerate mai sus, iată ce îți poate oferi Rubik Garage:

  • Definirea unui model de business viabil, pe termen lung, cu ajutorul căruia startup-urile să se asigure că se adresează clienților și segmentului de piata potriviți, că implementează strategiile dar și modelul de preț cel mai potrivit structurii lor de business.
  • Acces la Comunitate și toate beneficiile implicite apartenenței la un ecosistem de startup vibrant. Acces direct la o rețea extinsă de profesioniști, investitori, acceleratoare, clienți, parteneri și experți din diverse domenii de interes.
  • Posibilitatea unui schimb de experiență în cadrul unui accelerator internațional, cu toate cheltuielile asigurate, pentru start-up-uri ce dovedesc ca au potențial de creștere și implicare
  • Posibilitatea unui startup de a participa la o conferință dedicată Startup-urilor cu stand de prezentare.
  • Spațiu gratuit de co-working la Rubik Hub, pe toata durata programului de preaccelerare.
  • Îmbunătățirea abilităților de pitching, având în vedere faptul că succesul poate fi atins doar prin atragerea clienților și convingerea acestora și a altor actori externi că produsul oferit este unul extraordinar. Mentorii noștri, echipa Rubik HUB și membrii juriului vă vor încuraja constant să vă dezvoltați abilitățile de a prezenta oferta cât mai succint, clar și atractiv cu putință, indiferent de publicul căruia vă adresați.
  • Accesul la rețeaua Orange Hub Pass.

Dacă vrei să aflii mai multe despre program chiar de la organizatori, te invităm să participi la Caravana Startup Demo Hours, ce va avea loc în luna februarie în următoarele locații:

- Iași, FabLab - 13 februarie

- Bacău, Nest Hub - 20 februarie

- Iași, UAIC în Rubik Minihub - 25 februarie

Te poți înscrie în Rubik Garage până pe 22 martie, accesând : http://bit.ly/applyRubikGarage

Acesta este un program marca Rubik Hub și susținut de Orange.