Un exemplu este tastarea. Scrierea textelor este mult mai rapidă pe o tastatură normală decât pe un ecran mic de telefon.

Samsung vine cu o soluție: o tastatură invizibilă pentru smartphone și pentru tabletă. Samsung se folosește de inteligența artificială pentru a învăța camera să-ți urmărească degetele și tu tastezi în fața dispozitivuluiu, direct pe masă.

Tastatura se numește SelfieType și a fost dezvoltată de C-Lab al Samsung, un fel de incubator pentru tot felul de idei tech ciudățele, apoi astfel de tehnologii ar trebui încorporate în produse comerciale.

Tastura invizibilă este doar un demo în acest moment, însă dacă se dovește că funcționează cum trebuie atunci am putea vedea SelfieType în viitoarele telefoane ale companiei.

Asemenea produse există deja, însă pe bază de laser și este nevoie să iei după tine un fel de proiector. În plus, tastarea astfel nu este foarte corectă și nici foarte rapidă. Soluția Samsung ar elimina nevoia de a atașa o tastatură bluetooth pentru un smartphone sau o tabletă atunci când trebuie să iei notițe într-o ședință.

Să vedem cum evoluează tehnologia și dacă va fi gata pentru telefoanele din 2020 sau din 2021.