Noul dispozitiv este echipat cu toate inovațiile esențiale așteptate de utilizatorii seriei Galaxy A, precum camera quad, display-ul Infinity-U și bateria de lungă durată.

Galaxy A42 5G oferă capacități de streaming și descărcări hiper-rapide cu ajutorul tehnologiei 5G.

Display-ul cu rezoluție HD e de tip Super AMOLED Infinity-U și are diagonală de 6,6 inch, iar bateria de 5.000mAh cu încărcare rapidă le permite utilizatorilor să urmărească, să acceseze și să deruleze conținutul dorit pentru mai mult timp.

Spatele dispozitivului dispune de un model stratificat, care creează un aspect vizual modern. Designul ergonomic și marginile rotunjite fac din noul Galaxy A42 5G un dispozitiv confortabil și ușor de utilizat cu o singură mână. Este disponibil în trei culori atrăgătoare; Prism Dot Black, Prism Dot White și Prism Dot Grey.

Galaxy A42 5G dispune de un sistem de camere quad cu multiple funcții, care facilitează surprinderea sau înregistrarea momentelor ce merită imortalizate. Camera principală de 48MP și camera Ultra Wide de 8MP pot realiza fotografii landscape, în timp ce camera macro de 5MP și camera de adâncime de 5MP pot surprinde detalii mai complexe ale obiectelor din prim-plan și pot crea un efect de estompare a fundalului în jurul subiectului. Există o cameră de 20MP în partea din față pentru fotografii de tip selfie și apeluri video.

Îmbinând 128GB de stocare internă și 4GB RAM, împreună cu suportul Micro SD de până la 1TB, utilizatorii vor putea surprinde și salva videoclipuri și fotografii fără grija spațiului de stocare insuficient.

Galaxy A42 5G va fi disponibil în România începând cu luna noiembrie, dar cei de la Samsung nu au anunțat un preț oficial pentru piața noastră. Pe piața internațională, prețul e de circa 370 de euro, deci similar cu Motorola G 5G, care are un ecran mai bun.